Su ürünleri 194 milyon dolar kazandırdı

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe, 55 milyon 252 bin 193 dolarlık ihracatla kanatlı ürünler ilk sırada yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, mart ayında Türkiye genelinde ihracatını en fazla artıran sektör oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de ihracatın yüzde 4 arttığı mart ayında, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü yüzde 33'lük artışla ülkeye 194 milyon 36 bin dolarlık döviz kazandırdı.  

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe, 55 milyon 252 bin 193 dolarlık ihracatla kanatlı ürünler ilk sırada yer aldı. Kanatlı sektörünün ihracatı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 27 arttı. Su ürünlerinin ihracatı ise bir önceki aya göre yüzde 36 artarak, 54 milyon 819 bin 731 dolar oldu. Yumurta da ise ihracat yüzde 11 artışla 35 milyon 529 bin 483 dolara çıktı. Bu sektörde rekor artış süt ürünlerinde oldu. Süt ürünleri ihracatı yüzde 88'lik rekor artışla 33 milyon 108 bin 367 dolar oldu.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye'de Avrupa Birliği kriterlerine uygun üretilen Türk balığı ve tavuğu sağlıklı ve lezzetli olmasından dolayı dünyada 80'den fazla ülkenin sofralarını süsler konuma geldiğini belirtti.  

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) ve Kanatlı Tanıtım Grubu'nun (KTG) dünya genelinde yürüttüğü tanıtım çalışmalarının ihracatın artmasına önemli katkı sağladığını kaydeden Kızıltan, "STG ve KTG'nin pazarlamamıza sağladığı ivme ile 2014 yılı Mart ayında sektörümüz yüzde 33'lük ihracat artışı yakalayarak ihracatta artış rekortmeni oldu. Bu başarıyı önümüzdeki aylarda da sürdürmeyi ve 2014 yılı sonunda 2.3 milyar dolar dövizi Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyoruz" bilgisini verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir