Takasbank, yatırım fonu dağıtım kanalı oluşturuyor

Takasbank, "Fon Platformu Projesi" ile fon kurucularına ulusal bazda yatırım fonu dağıtım kanalı sunuacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) tarafından çıkarılan Kurumsal Yatırımcı dergisinin Ekim-Aralık 2008 sayısında Takasbank'ın yürütmekte olduğu "Fon Platformu Projesi" ele alındı.

Proje hakkında bilgi veren Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana, Türkiye'de fon paylarının alım satım işlemlerinin çeşitli kuruluşlar tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, bu kurumların hem kendi aralarında hem de müşterileriyle yaptıkları işlemlerde kullanabilecekleri bir standart bulunmadığına işaret etti.

Çatana, "En önemli sorunlardan biri de banka, aracı kurum, portföy yönetim şirketi, bankaların şubeleri, ATM'leri, internet şubeleri gibi değişik fon dağıtım kanallarıyla fon işlemleri yapan kuruluşlar arasındaki etkileşimin belli bir standardının olmamasıdır. Bu sebeple bankamız tarafından bir proje başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu projeyle, fon kurucularına ulusal bazda bir yatırım fonu dağıtım kanalı sunulacağını kaydeden Çatana, böylelikle sektörde fon paylarının dağıtım ağının genişletileceğini, pazarlama imkanlarının artacağını ve fon yöneticilerinin bu yeni dağıtım kanalı aracılığıyla yönettikleri fon büyüklüklerini arttırabileceğini aktardı.