"Tanıtım için her adım desteklenmeli"

Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ersoy Erol, maden ihracatçıları arasında yaşanan fuar tartışmasıyla ilgili konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ersoy Erol, "Dünya doğal taş rezervinin yüzde 40'ına sahip ülkemizde bırakın ikinci bir fuarı tartışmayı üç fuar bile yetersiz" dedi.

Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ersoy Erol, maden ihracatçıları arasında yaşanan fuar tartışmasıyla ilgili konuştu. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) öncülüğünde 23-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da ilk kez düzenlenecek İstanbul Project Marble Eurasia – Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'na katılım çağrısı yaptı.

Türkiye'nin sektördeki en büyük fuarı bu yıla kadar İzmir'de yapılıyordu. Ancak İstanbul'daki firmaların bu fuara katılımı düşük olduğu için İMİB İstanbul'da fuar düzenleme kararı almıştı. Sektörden bazı iş adamları bu karara karşı çıkmış ve İzmir fuarının desteklenmesi gerektiğini söylemişti. Mermer sektörünün çatı kuruluşu Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ersoy Erol, ikinci bir fuarı tartışmanın anlamsız olduğunu belirterek, "Doğal taş bakımından, jeolojik yapısı itibarıyla zengin bir potansiyele sahip olan ülkemizde, bugünkü verilere göre 4 milyar metreküp işletilebilir mermer, 2,8 milyar metreküp işletilebilir traverten, 1 milyar metreküp granit rezervi bulunmaktadır. Dünya doğal taş rezervinin yüzde 40'ına sahip ülkemizde ikinci bir fuarın gerekliliğini tartışmamak gerekir. 2017'yi Türk Doğal Taşları Tanıtım Yılı ilan ettik. Bu kapsamda doğal taşımızı dünyaya tanıtmak için yapılan her etkinliği desteklemek gerekir" dedi.

Süpriz hediye var

Mermer sektörünün çatı kuruluşu Türk Mermer Maden Vakfı'nın Başkanı Ersoy Erol fuara bir hafta kaldığını hatırlatarak, dünyanın dört bir yanından 400 kişilik alım heyeti beklediklerini ancak şu anda bu sayının aşıldığını söyledi. Türk blok mermerinin en büyük pazarı Çin'den ve İtalya'dan gelecek mimarların yeşil binalarla ilgili sunum yapacağı bilgisini veren Erol, katılımcılara İstanbul'un tarihi yerlerini gezdirerek Türk kültürünü tanıtacaklarını söyledi. Katılımcılar için Boğaz'da akşam yemeği de organize edildiğini belirten Başkan Erol fuarla ilgili şu bilgileri verdi: "Fuarda Doğal Taş Tasarım Yarışması Ödül Töreni ve Türkiye'den kaçırılmış eserlerin sergisi yapılacak. Ayrıca katılımcılar arasında bir çekiliş gerçekleştirilecek. Çekilişle Yabancı misafirlerimizden birine iki kişilik Türkiye tatili hediye edilecek."

Çevreci yüzüyle tanına TMMV'nın başlattığı ağaçlandırma kampanyasının da fuara yer bulacağını söyleyen Ersoy Erol "Bizim başlattığımız fidan dikme kampanyası var. Bu kapsamda katılımcılara fidan da hediye edeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir