”Tarımda gördüğümüz potansiyeli değerlendireceğiz”

Anadolubank Genel Müdürü Günay, Ege Bölgesi'nden başlamak üzere yoğun bir çalışma göstereceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, tarım sektöründe büyük bir potansiyelin bulunduğunu, bunu değerlendirmek üzere Ege Bölgesi'nden başlamak üzere yoğun bir çalışma göstereceklerini söyledi.

İzmir'de bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinde bankanın vizyonu ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Gökhan Günay, HABAŞ Grubu bünyesindeki bankanın tek amacının bankacılık yapmak olduğunu, hedeflerinin çok büyümek değil, en iyi banka olmak olduğunu bildirdi.

Banka bilançosunun yüzde 60'ının kredilerden oluştuğunu, toplam mevduatın yüzde 115'ini kredi olarak verdiklerini ve sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 19 olduğunu belirten Günay, bu verilerin bankacılık yapma konusundaki kararlılıklarını gösterdiğini kaydetti.

Günay, bankanın yüzde 100 Türk sermayesi olmasından da gurur duyduklarını, yaşadıkları 3 krizde hiçbir krediyi geri çağırmadıklarını, genel bankacılıkta yüzde 5.5 olan batık kredi oranının Anadolubank'ta yüzde 2.3 olduğunu dile getirdi.

Türk tarımında büyük bir büyüme potansiyeli gördüklerini, bunu harekete geçirmek amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Günay, bu kapsamda Ege Bölgesi'nde 12 yeni şube açtıklarını söyledi.

Tarım sektörüne yönelik bankacılıkta rekabet ortamının oluşmasının sektöre büyük yararlar getireceğine inandığını belirten Günay, Ege Bölgesi tarımı için 150 milyon liralık kredi portföyü açtıklarını anlattı.

Günay, tarım kesimine yeni finans ürünleri getireceklerini, eğitim gibi konularda toplumsal projeler yapacaklarını kaydederek, "Tarımda gördüğümüz potansiyeli Ege'den başlamak üzere değerlendireceğiz" dedi.