Tavan fiyat uygulaması yürülüğe girdi

Tavan fiyat, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 10 uncu maddesi uyarınca petrol piyasasında iki ay uygulanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik "tavan fiyat" uygulamasına ilişkin kararı Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kurulun 25 Haziran 2009 tarihli toplantısında alınan karar ile tavan fiyat, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 10 uncu maddesi uyarınca petrol piyasasında iki ay süreyle uygulanacak.

Kararda, vergiler dahil litre başına lira cinsinden akaryakıt dağıtım tavan fiyatı ve akaryakıt bayi tavan fiyatının hesaplanmasına ilişkin formül yer alırken, dağıtıcı ve bayiler için üst sınır marj, benzin için litre başına 25 kuruş, motorin için 30 kuruş ve kırsal motorin için 27,5 kuruş olarak belirlendi.

Öte yandan, EPDK'nın internet sitesinde 28-29 Haziran tarihlerinde geçerli olmak üzere belirlenen, vergiler dahil akaryakıt dağıtım tavan fiyatı ve akaryakıt bayi tavan fiyatları yayınlandı.

Buna göre, akaryakıt dağıtım tavan fiyatı 95 oktan kurşunsuz benzin için litre başına 2,90 lira, motorin için 2,31 lira, kırsal motorin için de 2,19 lira olarak hesaplandı. Akaryakıt bayi tavan fiyatı da 95 oktan kurşunsuz benzin için litre başına 3,05 lira, motorin için 2,49 lira, kırsal motorin için 2,35 lira olarak belirlendi.