TEB, 123 milyon YTL karda

Bankanın, konsolide net karı, yılın ilk yarısında yüzde 67 oranında arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TEB'in konsolide net karı, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 67 oranında artarak 123 milyon YTL oldu. 

Türk Ekonomi Bankası A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 2008 yılının ilk altı ayında TEB'in toplam mevduatı yüzde 28 oranında artarak 10,5 milyar YTL'ye, toplam kredileri ise yüzde 22 oranında artarak 10,4 milyar YTL'ye ulaştı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Toplam aktifler içinde yüzde 66'lık paya ulaşan krediler, ekonomide ilerinin net olarak görülmediği bu dönemde dahi bankanın reel sektöre verdiği desteğin açık kanıtıdır. Büyümesine devam ederken karlılığını da sürdürmeyi başaran TEB'in konsolide net karı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 67 oranında artarak 123 milyon YTL olarak gerçekleşti. 

Bu büyümeyi tescil eden başka bir olgu da, TEB'in 'şe Banker' dergisi tarafından yayınlanan 'Dünyanın En Büyük 1000 Bankası' listesinde 2007 yılında 704'üncü sıradan 511'inci sıraya yükselmiş olmasıdır. Bu performansı ile TEB dünyanın en hızlı büyüyen ilk 50 bankası arasında yer aldı. Ayrıca tüm Türk bankaları içinde de 'En Hızlı Yükselen Türk Bankası' oldu."