TEI, en iyi motor bakım firması seçildi

TEI Genel Müdürü Duman, bugüne kadar toplam 58 adet motorun depo seviyesi bakımının yapıldığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor (TEI), 2008 yılının en iyi motor bakım firması seçildi.

TEI Genel Müdürü Akın Duman, NATO Awacs uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesi kapsamında 2001 yılında ilk motorun teslimatının ardından, bugüne kadar toplam 58 adet motorun depo seviyesi bakımının yapıldığını söyledi.

Geçen yıl TF33 motorlarının 12 bin saatlik depo seviyesi bakım ve onarımının yanı sıra 18 bin saatlik bakım ve onarım kabiliyetlerini de geliştirip bu uygulamanın yapıldığı ilk motoru NATO İkmal ve Bakım Teşkilatı'na (NAMSA) teslim ettiklerini anlatan Duman, şöyle konuştu:

"NATO Awacs uçaklarına ait TF33 motoru depo seviyesi bakım projesinde, zamanında teslimat, kalite ve kontrat idaresi gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda TEI, NAMSA ve Uluslararası Havacılık ve Uzay Yönetim Şirketi (IAMCO) tarafından 2008 yılının en iyi motor bakım firması seçildi. NATO Awacs uçaklarına ait TF33 Motoru depo seviyesi bakım projesi, uçak motorları sahasında ülkemizde mevcut olan potansiyelin dışa açılması yönünde önemli bir örnek teşkil etmektedir. Projeyle elde edilen başarılar, uçak motorları sahasında Türkiye'deki kabiliyet ve kaynakların uluslararası alanda hakkettiği yeri alması açısından önemli bir aşamadır."