Tek diploma yetmiyor

Krizde iş bulmak güçleşirken adaylar eğitimleriyle fark yaratıyor. Bu aşamada İşletme İktisadı Enstitüsü, 54 yıllık tecrübesiyle öne çıkıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ülkemiz eğitim kurumlarının tüm gençlerimizin eğitim-öğretimine yeterince cevap veremediği gerçeğinin yanısıra üniversite mezunlarının ise bulabildiği her işe razı olduğu günümüzde gençlerin daha iyi pozisyonlara talip olabilmeleri için artık tek diploma yetmiyor. Gençler diğer akranlarından farklı olmak için artık lisans eğitimlerinin üstüne, onları uzmanlaştıracak konularda yeni eğitim programlarının arayışı içindeler.

Günümüzde bu ihtiyaca cevap verecek Yüksek Lisans eğitimi veren birçok eğitim-öğretim kurumu var. Ancak bunların içinde bir tanesi gençlerin akranlarından farklı olmaları gerektiği görüşünü 1954 yılında görmüş olan "İ.Ü. İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü".

İşletme İktisadı Enstitüsü, 1954 yılında Harvard Business School'un akademik ve Türk İş adamları derneği ile Ford Foundation'ın finansal katkıları desteğinde kuruldu. İşletme İktisadı Enstitüsü 54 yıllık bir dönem içinde yaklaşık 14.000 mezun verdi. Vak'a yöntemiyle eğitim veren kuruluş 2008 bahar döneminde günümüz iş dünyasının gereksinim duyduğu yeni eğitim programları ile hizmet vermeye devam ediyor.

İşletme İktisadı Enstitüsü, 29 profesör, 21 doçent, 21 yardımcı doçent gibi dev bir kadroyla işletmecilik eğitiminin her alanında lisansüstü programlar açıyor.

Vak'a üzerinde örneklerle çalışma

İ.Ü. İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü bu konuda eğitim veren diğer kurumlardan farklı olarak, özel olarak yetişmiş öğretim üyesi kadrosu ve özel olarak tasarlanmış derslikleri ile Vak'a yönteminde eğitim veren bir kuruluş. Bu yöntemde, öğrencilerin daha önce aldıkları teorik derslerde edinilen bilgi birikimiyle, iş yaşamında karşılaşılan örnek olaylar sınıfa taşınarak tartışılıyor. Böylece öğrenciler programdan mezun olmadan önce çetin rekabet koşullarının hüküm sürdüğü iş hayatının koşullarını yakından görerek öğrenmekte ve bu koşullara hazır hale geliyorlar.

Dört yıllık lisans eğitimini tamamlayan ve ALES sınavından en az "55" puan alan tüm adayların başvurabileceği ve Enstitü tarafından hem güz hem bahar döneminde açılan İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları şöyle:

• İşletme Yöneticiliği (MBA) Türkçe Programı

• İşletme Yöneticiliği (MBA) İngilizce Programı

• Finans (MS) Programı

• Hastane ve Sağlık Kurumlarının Yönetimi (MS) Programı

• İnsan Kaynakları (MS) Programı

• Kalite Yönetimi (MS) Programı

• Lojistik Yönetimi ve Ulaştırma (MS) Programı

• Muhasebe ve Denetim (MS) Programı

• Pazarlama (MS) Programı

• Yönetim Bilişim Sistemleri (MS) Programı