Tekstil için Ortak Çalışma Grubu oluşturulacak

İTO, İSO, İTHİB VE İHKİB tekstil sektöründe Ortak Çalışma Grubu oluşturma kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tekstil sektöründe Ortak Çalışma Grubu oluşturma kararı aldı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu inisiyatif, tekstil ve hazır giyimin ülke ve dünya ekonomisinde hak ettiği noktaya tekrar gelebilmesi için projeler üretecek ve stratejiler geliştirecek.

Açıklamada, İTO, İSO, İTHİB ve İHKİB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi 73 kişilik iş adamı grubunun bir araya geldiği ve toplantıda sektörle ilgili tüm kuruluşların ellerinden geldiğince önemli çalışmalar yaptığı belirtilerek, sinerji ile çok daha fazla güç elde edilebileceğine işaret edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurulması öngörülen Ortak Çalışma Grubu, ortak hareket edip, ortak girişimlerde bulunarak, ortak projeler üretecek. Grubun amacı, güçbirliği ve stratejide uzlaşı sağlayarak, koordineli bir çalışma ile 'tek sektör, dört kuruluş, tek ses; formülü ile hareket etmek.

Ortak Çalışma Grubunun üç ayda bir toplanması ve sekretarya çalışmalarını İstanbul Ticaret Odasının yürütmesi, ayrıca her kurumda bir irtibat noktası oluşturularak, çalışmaların tekstil ve hazır giyim şeklinde iki ayrı başlıkta gerçekleştirilmesi bekleniyor."