Telekom 'sınırsız' konuşturacak

Türk Telekom, Jettfon tarifesi ile 55 TL karşılığında şehir içi sınırsız konuşturacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, yeni Jettfon tarifesi ile 55 TL karşılığında şehir içi, Jettfon plus ile 62 TL karşılığında hem şehiriçi ve hem şehirlerarasında sınırsız konuşma hizmeti sunduklarını bildirdi.

Jettfon tarifesinin tanıtımı toplantısında konuşan Demircan, 2004 yılından bu yana piyasaya sundukları tarifeler hakkında bilgi verdi.

Demircan, müşteri odaklı yaklaşımları çerçevesinde tüm Türkiye'deki 170 Türk Telekom ofisinin 75'inin yenilendiğini, 19'unun yenilemenin son aşamasında olduğunu, 30'unda da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bu yılın başında tanıttıkları Jettvel tarifelerinin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Demircan, 8 haftada 400 binden fazla Jetvell tarifesinin satıldığını söyledi.

Jettfon ile KDV, ÖİV ve tüm ücretler dahil olmak üzere 55 TL karşılığında şehiriçi, Jettfon Plus ile 62 TL karşılığında hem şehiriçi ve hem şehirlerarasında sınırsız konuşma hizmeti sunduklarını söyleyen Demircan, şöyle konuştu:

"Ancak her sınırsızın bir sınırı vardır. Adil kullanımı sağlamak için, müşterilerimize şehiriçinde 3 bin dakika, şehirlerarasında 3 bin dakika veriyoruz. Bunun, istismarın önlenmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz."

İnsanların ortalama aylık konuşma süresinin 150 dakika olduğunu vurgulayan Demircan, Jettfon tarifesinde 3 bin dakika şehiriçi ve 3 bin dakika şehirlerarası sınırını geçen dakikalar ile diğer yönlere aramaların Standart Hatt tarifesi üzerinden fiyatlandırılacağını kaydetti.

Demircan, "Sınır tanımayanlar" konseptine sahip Jettfon tarifesinin tanıtımının, Cem Yılmaz'ın canlandırdığı Ali Tınay ve JemBey karakterleriyle, gerçek ve animasyon görüntülerinin bir arada yer aldığı reklam filmleriyle gerçekleştirileceğini anlattı.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Demircan, evden uzun konuşma kültürünün çok yaygın olmadığı, bu tarifenin bu kültürü yerleştirmeye yeterli olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, yaptıkları araştırmaların, sınırsız konuşma olanağının telefon kullanımını artıracağını gösterdiğini belirtti.

Erem Demircan, akşam konuşturan tarifelerine geçen 250 bin kişinin akşam saat 18.00'dan sonraki telefon trafiklerinin yüzde 72 arttığına işaret etti.

Bir soru üzerine Demircan, Türk Telekom'un, sabit telefon, GSM, genişbant internet ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek IPTV ile 4 alanda birden var olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde, hepsini veya bazılarını bir araya getiren ürünler, tarifeler de göreceğiz. İşyerlerine yönelik tarife paketlerimiz de olacak" dedi.

Demircan, şehiriçi görüşmelerin rekabete açılmasına ilişkin olarak ise, rekabetin pazarı büyüttüğünü, şehirlerarasında alternatif operatörlerin pazar payının yüzde 30'lara yaklaşmasına karşılık kendi kullanımlarının da arttığını, şehiriçinde de pazarın büyüyeceğine inandıklarını kaydetti.

Cep telefonu konuşmalarının yüzde 50'sinin evden, yüzde 60-70'inin kapalı alanlardan yapıldığını hatırlatan Demircan, bu yeni tarife ile hem 60 TL civarında telefon faturası olanların hem de ev içinde GSM kullanımını tercih edenlerin hedef kitlelerinde yer aldığını söyledi.

Demircan, ekonomik krizin telefon trafiğine etkisi konusunda da, "Ses trafiğinde bir değişiklik yok. İnternet kullanımında ciddi bir artış söz konusu. İnsanlar evde daha fazla zaman geçiriyor. Ekim 2008'den Şubat 2009'a internet kullanımı yüzde 19 arttı" diye konuştu.

"Uluslararası, GSM, Bölgesel aramalara yönelik terifeler"

Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel ise Türk Telekom'un, dünyadaki tüm yerleşik operatörlerin içinde en fazla seçenek sunanlardan biri haline geldiğini ifade ederek, mobil operatörlerin tarife paketleriyle yarışır hale geldiklerini belirtti.

Çamlıbel, 1 milyondan fazla kişinin yeni nesil tarifelerini tercih ettiğini ifade ederek, "Daha bölgesel, kişilere özel tarife paketleri çıkarmaya devam edeceğiz. Uluslararası, GSM, bölgesel aramalarla alakalı yeni tarifeler de gelecek" dedi.