Telekom'un 9 aylık karı 1.68 milyar YTL

Şirketin 9 aylık dönemde karı yüzde 6 düşüş gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom'un 9 aylık net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 düşüşle 1.68 milyar YTL oldu.

Türk Telekom, 2008 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin 2008 yılı üçüncü çeyreği itibariyle konsolide gelirleri, 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 7,6 milyar YTL'ye ulaştı. Türk Telekom'un faaliyet karı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 2,2 milyar YTL olarak gerçekleşti. GSM faaliyetlerinde gelirler yüzde 30 oranında artış göstererek 1,6 milyar YTL'ye, FAVÖK ise 2007 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 55 oranında artarak 366 milyon YTL'ye ulaştı. FAVÖK marjı ise yüzde 23 olarak gerçekleşti.

Şirketin GSM müşteri sayısı 2008 yılının üçüncü çeyreğinde 700 bin adet net artış ile 11,7 milyona yükseldi. Bununla birlikte, 2008 yılı üçüncü çeyreğinde ortalama ARPU 2008 yılı ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 3 artarak 16,4 YTL'ye çıktı.

Sabit hat faaliyetlerinde, satış gelirleri 2007 yılı üçüncü çeyreği itibariyle 5,8 milyar YTL iken yüzde 6 oranında bir artışla 2008 üçüncü çeyreği itibariyle 6,2 milyar YTL'ye yükseldi, yüzde 49'luk FAVÖK marjı gerçekleştirildi.

"9 ayda altyapıya 1 milyar YTL yatırım yaptık"

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, şirketin son iki yılda atılan sağlam temeller üzerinde, güçlü bir şekilde büyümeye devam ettiğini açıklamaktan gurur duyduklarını ifade etti. Doany, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki telekom sektörünün gelişimine ve sürdürülebilirliğine olan güçlü inancımızın bir göstergesi olarak, bu yılın dokuz ayında altyapıya 1 milyar YTL yatırım yaptık. Bu yıl, teknolojik innovasyon yönünde özellikle yakınsama teknolojileri bakımından önemli adımlar attık. Bu yakınsama hizmetleri; görüntülü telefon, WiFi telefon, 3. Nesil cihazlar, bilgisayarlar ve IPTV/televizyonların eşsiz bir şekilde entegre edilmesine imkan sağlayacak.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarında gösterdiğimiz gibi, grup şirketlerimiz Argela, Innova ve Sebit tarafından geliştirilen teknolojileri, TTNET, Avea ve Türk Telekom tarafından verilen hizmetler ile entegre ediyoruz. Türkiye pazarı için teknoloji geliştirmenin yanı sıra, Türk Telekom grubunda yer alan teknoloji şirketlerine yarattıkları yenilikleri küresel pazarlara ihraç etme konusunda destek veriyoruz."