‘Telekom’da eşit rekabete ihtiyaç var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murat YILDIZ

İSTANBUL - Türk Telekom Grup CEO Hakam Kanafani, Financial Times ve Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği (ETNO) tarafından düzenlenen CEO Summit 2013 çerçevesinde, “ABD ve Asya ile Uçurumu Kapatmak” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Kanafani, Avrupa, Asya ve ABD telekomünikasyon sektörlerinin durumunu değerlendirerek, atılabilecek sonraki adımlar hakkında önerilerde bulundu. Konuşmasında Avrupa’da telekomünikasyon sektörünün içinde bulunduğu durumla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Telekom Grup CEO Hakam Kanafani, telekomünikasyon sektörünün günümüzde giderek yükselen maliyetlerle tüketicinin artan talepleri arasında bir denge yakalamanın yollarını aradığını vurguladı.

Telekomünikasyon sektörünün ekonomilerin verimliliğinde ve rekabetçiliğinde büyük bir katkısı olduğunu da vurgulayan Kanafani, telekomünikasyon sektörünün sadece kendi sürekliliği için değil, faaliyet gösterdiği ekonomileri desteklemek için de yatırım yaptığının altını çizerek “Telekomünikasyon sektörü ile gurur duyuyorum.” dedi ve şunları ekledi: “Telekomünikasyon sektörünün kaydettiği ilerlemeler olmasaydı, bugünkü dünyamız da mümkün olamayacaktı. Ödeme sistemlerinden insan kaynaklarına, pazarlama iletişimi ve lojistiğe kadar her alanda telekomünikasyon sektörü olarak oynadığımız rolü çok daha iyi anlatabilmemiz gerekiyor.”

Kurallar tüm oyuncular için geçerli olmalı

Kanafani, konuşmasında telekom sektörünün, e-ticaret, sosyal medya, online arama ve içerik alanında büyük bir müşteri portföyüne sahip olan internet dünyasının büyük şirketlerinin baskısını hissettiğini, Avrupa pazarındaki agresif rekabet düzenlemeleri, pazarın dinamik yapısını algılamada başarısızlık gibi etkenlerin; çok parçalı pazar yapılarına, daha az yatırıma, yavaş inovasyona ve yüksek fiyatlarla düşük servis kalitesine yol açtığını vurguladı.

Avrupa’nın inovasyonu, yeni iş modellerini, yeni pazar deneyimlerini ve dinamik rekabeti teşvik etmesi gerektiğini söyleyen Kanafani, tüm oyuncular için eşit vergilendirme koşullarında, aynı oyun kurallarının geçerli olması ve eşit pazar şartları sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ankesörlü telefonlar bayramda ücretsiz

Türk Telekom’un, Kurban Bayramına özel kampanyası kapsamında Türkiye’nin her yerindeki ankesörlü telefonlardan görüşmeler ücretsiz yapılacak. 15 Ekim ile 18 Ekim tarihleri arasında ülkenin her yanındaki ankesörlü telefonlar, telefon kartı veya kredi kartı ile kullanılarak ücretsiz konuşma gerçekleştirilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir