TEPAV G20 Liderler Bildirgesini değerlendirdi

TEPAV T20 üzerinde çalıştığı ve ön plana çıkardığı üç önemli konunun, bugün açıklanan G20 Liderler Bildirgesi'nde yer almasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV), "Think 20" platformunun (T20) üzerinde çalıştığı ve ön plana çıkardığı üç önemli konunun, bugün açıklanan G20 Liderler Bildirgesi'nde yer almasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

TEPAV'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün açıklanan G20 Liderler Bildirgesi'ne ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

Vakfın aktivitelerini koordine ettiği T20 alt grubunun üzerinde çalıştığı ve ön plana çıkardığı üç önemli konunun bugün açıklanan G20 Liderler Bildirgesi'nde yer almasının vakıf tarafından memnuniyetle karşılandığına dikkat çekilen açıklamada, G20 tarihinde ilk kez "internet" başlığının bildirgede yer aldığı belirtildi.

Bunlardan birincisinin siber güvenlik alanında işbirliği ve özellikle şirketlere yapılan siber saldırıların engellenmesi, ikincisinin de ekonomik kalkınmanın itici gücü olan internete erişimin yaygınlaştırılması olduğu vurgulandı. 

İkinci olarak bildirgede sürdürülebilirlik teması altında temiz enerji teknolojilerinin yer bulduğuna işaret edilerek şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile ilgili işbirliği yapılacağı, bu konudaki yatırımların önemi ve ilgili faaliyetlerin destekleneceği vurgulandı. T20, 2015 yılında teknoloji ve inovasyonu ana çalışma temalarına dahil etmiş ve küresel ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için yeni teknolojilerin difüzyonunun önemini savunmuştu. 

Üçüncü olarak, devlet borçlarının yeniden yapılandırılması meselesinin kapsamlı bir şekilde yeniden ele alınacağı hususu bildirgede yer aldı. Bu konu, küresel ekonominin gündemine Arjantin'in içine düştüğü borç krizi ile gelmişti. T20, bu alanda Arjantinli düşünce kuruluşlarıyla ortak yaptığı çalışmada, devlet borçlarının yeniden yapılandırılabilmesine ilişkin uluslararası kural ve standartlar geliştirilmesini önermişti. Ottowa'da finansal sistemle ilgili olarak düzenlenen toplantıda önemle ele alınan ve öneri geliştirilen konulardan biri de uluslararası finansal sistemde devlet borçlarının yeniden yapılanması meselesiydi."

Bu konularda ilginizi çekebilir