TESK esnaf ve sanatkarların sorunlarını tespit edecek

TESK Genel Başkanı Palandöken, yapacakları araştırmaya ilişkin dosyayı TBMM'ye sunacaklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 81 ilin esnaf ve sanatkarlarının sorunlarını tespit edeceklerini belirtirken, buna ilişkin dosyayı da TBMM'ye sunacaklarını bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların sorunlarını tespit etmek için uzman bir ekiple birlikte Türkiye'yi il il gezdiklerini ve sorunları masaya yatırdıklarını ifade etti.

Kars-Ardahan illerinden başlayıp daha sonra Tekirdağ, Edirne ve Yalova illerinde devam eden gezi programlarında bu hafta Bayburt Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Ordu illerini dahil ettiklerini anlatan Palandöken, Karadeniz gezisi ardından da Trabzon'da bir basın toplantısı yapacağını bildirdi.

Söz konusu gezilerde üyelere ekonomideki son gelişmeler ile ilgili bilgiler verdiklerini ve sorunları tartıştıklarını ifade eden Palandöken, her ilin farklı sorunu ve özelliği bulunduğunu belirtti. Sorunların bir an önce çözüm için ısrarcı ve takipçi olacaklarını vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarlarımız sahipsiz olmadıklarını bilmeli. Yaptığım bu gezilerde sorunların hemen hemen aynı olduğunu tespit ettim. Ancak esnafımız bu gezilerin sık sık yapılmasını ve sorunların yerinde tespit edilmesini arzu ediyor. Biz de TESK olarak bu gezilere ara vermeden devam edeceğiz. Bir gittiğimiz yere gerekirse bir daha gideceğiz. Önemli olan sorunları çözerek esnafımıza faydalı olabilmektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin Ekim ayında açılmasıyla birlikte 81 ilin sorunlarına ilişkin oluşturacağımız dosyayı TBMM'ye sunacağız."