TESK'ten Antalya için "Her Esnaftan Bir Fidan" kampanyası

TESK, Antalya'da yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılabilmesi için çalışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Antalya'da yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılabilmesi için "Her Esnaftan Bir Fidan" kampanyası başlattı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerinde meydana gelen ve yaklaşık 4-5 bin hektarlık orman alanının tamamen kül olmasına yol açan yangından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

"El birliği ile yanan ormanlarımızı yeniden kazanmalıyız" diyen Palandöken, yurt genelinde "Her Esnaftan Bir Fidan" kampanyası başlattıklarını bildirdi ve tüm esnaftan kampanyaya destek vermelerini istedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile işbirliği sonucu Halk Bankası Antalya Merkez Şubesinde 16000156 numaralı hesap açtıklarını belirten Palandöken açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu hesaba tüm esnaf ve sanatkarlarımızın katkı yapmasını bekliyoruz. Çünkü, orman nefes almaktır, hayattır, milli servettir. Ülkemizin ormanıyla, deniziyle, iklimiyle ve tüm doğası ile en önemli turizm bölgesi olan, ekonomimize büyük katkılar sağlayan Antalya bölgesine yapılacak bu destekler boşa gitmeyecek, yeşil ve güzel bir orman olarak geri dönecektir."