TESK'ten kaçak ürün uyarısı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Maliyet değerinin altında satılan içki, sigara, gıda ve 10 numara denilen kaçak akaryakıt gibi ürünlerden uzak durun" uyarısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, maliyet değerinin altında satılan içki, sigara, gıda ve 10 numara adı verilen kaçak akaryakıt gibi ürünlerden uzak durulmasını istedi. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, İstanbul'da sahte içki kullanan 10 vatandaşın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, vatandaşları ve yetkilileri bayram ve yıl başı öncesi ortaya çıkan korsan üretim ve sahte mamuller konusunda uyardıklarını bildirdi. 

5 liraya içki, 2 liraya sigara, 5 liraya baklava olmayacağına dikkati çeken Palandöken, maliyet değerinin altında satılan içki, sigara, gıda ve 10 numara adı verilen kaçak akaryakıt gibi ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtti. 

Alkollü içkiler başta olmak üzere her türlü sigara ve gıda maddelerini normal satış fiyatının altında bir fiyattan asla satın alınmaması konusunda uyarıda bulunan Palandöken, "Çünkü normal fiyatın altında satılan ürünün sahte, kaçak veya kalitesiz olması muhtemeldir. Bu tür ürünler sağlığımız için birer tehdittir. Daha önce de yaşanan ölümcül sonuçlara yol açan sahte içki yapımında kullanılan metanolün çok sıkı denetlemesi gerekir. Metanol, etil alkolden 5 kat daha fazla insan vücuduna zarar vermektedir. Zehirlenme belirtileri alınışından 40 dakika ile 72 saat arasında başlar ve sinir sistemimizi, göz, pankreas ve böbreklerimizi doğrudan etkiler" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir