Thales, KOBİ'lerle işbirliğini geliştirecek

Thales Türkiye Direktörü Baran, "Türkiye'de daha çok teknoloji üretmek için hem büyük ölçekli firmalar hem de KOBİ'lerle işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Savunma, havacılık, uzay, ulaşım ve güvenlik alanında faaliyet gösteren küresel teknoloji şirketi Thales'ın Türkiye Direktörü Ali Serdar Baran, "Türkiye'de daha çok teknoloji üretmek için hem büyük ölçekli firmalar hem de KOBİ'lerle işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz" dedi. 

Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Baran, Türk savunma şirketleriyle iç ve dış pazarlarda güçlü işbirlikleri gerçekleştirerek başarılı projelere imza attıklarını söyledi. 

Pakistan'a deniz karakol sistemleri için TAI ile birlikte teklif verildiğini belirten Baran, "Bir Ortadoğu ülkesine de teklif vereceğiz. Gelecek dönemlerde çeşitli anlaşmalara imza atacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. 

Baran, Türkiye'nin önünde savunma sanayi ihracatı için çok iyi fırsatlar bulunduğuna işaret ederek, "Thales olarak bulunduğumuz 56 ülkede Türk firmalarına pazarlama avantajını sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Thales'ın savunma sistemleri alanında Avrupa lideri olduğunu anlatan Baran, şirketin Türkiye'de 165 çalışanı bulunduğunu ve geçen yılki gelirlerinin de yaklaşık 100 milyon lira olduğunu söyledi. "Türkiye, savunma sanayinde çok yol aldı. Fuarlarda Türk firmalarının stantlarında ülkenin çok iyi seviyeye geldiğini görüyorum" diyen Baran, Türkiye'de daha çok teknoloji üretmek için hem büyük ölçekli firmalar hem de KOBİ'lerle işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydetti. 

Göktürk-1 uydu projesinde çevresel testlerin 9 ay içinde tamamlanacağını bildiren Baran, "Uydunun 2016'da uzaya gönderilmesi hedefleniyor" dedi. 

 Havacılık, ulaşım, savunma, uzay ve güvenlik pazarlarında küresel teknoloji şirketi Thales, geçen yıl 56 ülkede 61 bin çalışanıyla 13 milyar avro gelir elde etti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir