TMSF, GNC Türkiye'ye el koydu

TMSF, Amerikalı vitamin ve sağlık ürünleri üreticisi GNC Türkiye’ye el koydu. TMSF’nin şirkete, Bayındır Holding’in patronu Kamuran Çörtük’ten olan alacakları nedeniyle el koyduğu öğrenildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) geçtiğimiz cuma ABD’li sağlık ürünleri üreticisi General Nutrition Center (GNC) Türkiye’ye Bayındır Holding’in patronu Kamuran Çörtük’ün borçları nedeniyle el koyduğu öğrenildi. TMSF şirketin yönetimine 5 kişilik yeni yönetim kurulu üyesi atadı. 

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre GNC’nin Türkiye distribütörü Bakara İlaç ve Tıbbi Malzeme Pazarlama, Bayındır Holding bünyesinde bulunan ve 2001’de TMSF’ye devredilen Bayındır Sigorta’yı 2002’de satın almıştı. Uzun zamandır GNC Türkiye ile Bayındır Holding arasında finansal bir bağ bulmaya çalışan TMSF yetkilerinin geçen hafta bu konuda ilerleme kaydettikleri öğrenildi. TMSF yetkililerinin bu bulgulara dayanarak GNC Türkiye’nin yönetim binasına giderek yönetime el koydukları belirttildi. Şirkette yapılan incelemelerin ardından, 5 TMSF yetkilisi şirket yönetimini resmen üstlendi. Mevcut yöneticilerin, imza yetkileri kaldırıldı. 1994 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet yürüten GNC Türkiye’nin ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde 70 civarında mağazası bulunuyor. GNC Türkiye distribütörü Bakara İlaç’ın yönetimindeki değişiklik Ticaret Sicil kaydına da işlendi. Buna göre, Mehmet Köklü Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İsmail Hakkı Karacaoğlu, Cengiz Çendeoğlu, Mutafa Ertaş ve Ali Göçer Gelebeki ise yönetim kurulu üyesi oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir