Toparlanma çabası yetersiz kadı, endeks satıcılı kapandı

48.040 puana kadar yükselen ancak bu bölgede tutunmakta zorlanan endeks ikinci yarıda yeniden gevşeyerek 47.624 puandan kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Güne satıcılı başlayan ve yurtdışında yaşanan bir miktar toparlanmayla yönünü yukarı çevirerek 48.040 puana kadar yükselen ancak bu bölgede tutunmakta zorlanan endeks ikinci yarıda yeniden gevşedi. İMKB haftanın son gününü 355 puan düşüşle 47.624 puandan kapatırken hisse senetlerinde yüzde 0.74'lük düşüş yaşandı. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 1.8 milyar TL oldu.

Yurtdışında ise dün yaşanan olumsuz havanın ardından yeni günde karışık hava hakim oldu. Yükselme denemeleri yapan endekslerde gün boyunca Fed faiz toplantısının yarattığı endişeli hava ve ABD ikinci el ev satışlarının yarattığı sürpriz etkisi etkili oldu.

G-20 Zirvesi'nden çıkacak kararları merakla bekleyen piyasalarda bugün ABD ağustos ayı Dayanıklı Mal Siparişleri yüzde 2.4 azalırken, ABD ağustos ayı Yeni Ev Satışları verileri 429 bin, ABD, Michigan Tüketici Güven Endeksi verileri de 73.5 olarak açıklandı.

Dolar ve faiz dengeli

Para piyasalarına gelindiğinde ise düşen emtia fiyatlarıyla değer kazanan dolar dengeli görünüm izledi. Gün sonuna doğru kapalıçarşıda 1.4880 TL seviyesinden el değiştiren dolarda interbankta valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.4860/1.4895 TL seviyesinde. Euro/Dolar paritesi 1.4662 seviyesinde işlem görürken serbest piyasada euro 2.1800 TL seviyesinden alıcı buldu.

Öte yandan 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi bugün 8.90 seviyesinde dengeli gökrünüm sergilerken pazartesine valörlü işlemlerde yüzde 8.84 seviyesinden geçildi.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.