Tropikal Pet'e, 4 milyon euro EBRD desteği

EBRD, kuru mama üreticisi Tropikal Pet’e yatırımlarını genişletmesi ve başarısını arttırarak devam ettirmesi için 4 milyon Euro kredi desteği verdi. Böylelikle EBDR Avrupa’da ilk kez pet sektörüne yatırım yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Türkiye’nin ilk ve en büyük kuru mama üreticisi Tropikal Pet, kaynaklarını genişletmeye devam ediyor. Türkiye evcil hayvan mama sektörüne yön veren Tropikal Pet, bu alanda önemli bir adım daha attı. Merkezi Londra'da bulunan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Tropikal Pet’e yatırımlarını genişletmesi ve başarısını arttırarak devam ettirmesi için 4 milyon Euro kredi desteği verdi.
 
Avrupa’da istikrarlı büyüme gösteren şirketleri finanse etmek için çalışma sermayesi desteği veren Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’nin Tropikal Pet’i seçiminde, Tropikal Pet’in yapmış olduğu ciddi yatırımlar, sahip olduğu Champion ve Goody markalarının gücü ve ortaya koymuş olduğu büyüme - iş planı etkili oldu. Bu girişimi ile EBDR, Avrupa’da ilk kez pet sektörüne yatırım yapma kararı aldı.
 
Geçen sene beş milyon dolar yatırımla yenilediği fabrikası ile üretim kapasitesini 35 bin tona çıkartan Tropikal Pet, genişleyen üretim ve dağıtım ağının yanı sıra yenilenen Champion ve Goody markalarıyla da sektörünün öncü ismi olmaya devam ediyor. 2011 yılından bu yana yaptığı fabrika ve üretim yatırımlarıyla üretim kapasitesini dört katına çıkartan marka, Türkiye genelindeki petshop ve veteriner hekim kliniklerinin dışında ulusal zincir marketler, yerel zincir marketler, yapı marketler ve online sanal marketler gibi 3 bin 500’den fazla noktada satılıyor. Türkiye’de ISO 9001:2008 kalite belgesine, AB ülkelerine ihracat yapacak kalite standartlarına ve EU izin belgesine sahip bir firma olan Tropikal Pet, 2012 itibariyle üç kıtada; Almanya, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, İran, Irak, Litvanya, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri; Libya, Mısır, Kıbrıs ve İsrail’e mama ihraç ediyor.
 
Tropikal Pet’in hem üretim hem de ürün bazında yaptığı yatırımlarla 2012 yılında büyük gelişim kaydettiğini, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’nin verdiği 4 milyon Euro kredi desteğiyle de 2013 yılına iddialı bir giriş yapacağını anlatan Tropikal Pet CEO’su İzzet Saban, “EBRD gibi bir kurumun bu sektöre ilk yatırımını yapmaya ikna etmiş olmak bizim için gurur kaynağı. Tropikal Pet olarak sektörümüzde birçok ilke imza atmış bulunmaktayız. Goody ve Champion markaları ile sektörün ilk markaları olmayı başardık. İlk üretim tesisini kurduk. İlk ihracat yapan firma olduk. Sektörde ilk yabancı sermaye ortaklığını gerçekleştirdik. Türkiye’de sektörümüzde sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ilk ve en çok destek veren firma olduk. EBRD ile tamamlamış olduğumuz bu projeden gelen kaynağı Ar - Ge çalışmalarımıza, Goody ve Champion markalarını güç katmaya, pazar payımızı artırmaya ve sosyal sorumluluk projelerinde daha da aktif yer almaya kullanacağız” dedi.