TSE 46 firmanın sözleşmesini feshetti

TSE'nin konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Bursa Ürün Belgelendirme Müdürlüğü, toplam 46 firmanın, TSE markasını kullanma hakkı veren sözleşmesini muhtelif nedenlerle feshetti.

TSE'nin konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre, TSE belgesi kendi istekleri üzerine feshedilen firmalar

"Alptekin İnşaat Taahhüt Turizm Enerji Beton Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tabakoğlu Çift Cam Kapı ve Pencere Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Saray Örme ve Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kesa Kazan Sanayi (Salih Culuk), BLS Birleşik Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (18 Şubat 2009, Vaıllant Isı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Öznur Oto Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (13 Mayıs 2008), Engin Arpat-Arpat Menteşe (30 Mayıs 2008), Cengiz Telligöz, Kaynak Akü Sanayi-Mehmet Akif Kaynakoğlu (25 Haziran 2008), İs-Me İzolasyon Havalandırma Tahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Lema-Cam-Abdurrahman Yılmaz (3 Eylül 2008), Ünde Gaz A.Ş. Orhangazi Şubesi, Mobsit Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi(15 Ekim 2008), Maysan Mando Otomotiv Parça Sanayi ve Ticaret A.Ş., Maysan Mando Otomotiv Parça Sanayi ve Ticaret A.Ş. (3 Aralık 2008), Çebaş Asansör Sanayi Ticaret Limited Şirketi (31 Aralık 2008), Miner Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. (8 Ocak 2009), Şencam Cam Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (21 Ocak 2009)"

Standart değişikliği nedeniyle, "BLS Birleşik Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş."nin sözleşmesi 15 Ekim 2008, standart iptali gerekçesiyle "Çimtaş Çelik İmalat Montaj ve Tesisat A.Ş." ile "Rekorpan Isı Cihazları Sanayi Ticaret A.Ş"nin sözleşmesi ise 21 Ocak 209 tarihinden itibaren feshedildi.

TSE tarafından talimata aykırılık nedeniyle feshedilen firmalar

"Atılım Gözlük Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş., Necmettin Yiğit Platin-Kolonyaları, Tekcan Teknik Malzeme Ticaret Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Durak Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş., Yeşil Cam Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kayıran Asansör (Zeki Kayıran), 3/D Demirdöğen Makina Elektrik Elektronik İnşaat Asansör Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gülhan Asansör Elektrik Proje İnşaat Taahhüt Mühendislik Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Barman Manşon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İkiyılmaz Cam-Ayna-Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şen Oto Cam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bursa Şubesi, Asburas Asansör Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ardesan Termosifon İmalat ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, As Marmara Asansör Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (5 Kasım 2008), Cantürk İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (3 Aralık 2008)"