TÜDEF: Tüketici bilinçleniyor

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz, 2013'ün ilk 8 ayında ülke genelinde hizmet veren 975 hakem heyetinde, 365 bin 715 şikayetin karara bağlandığını, bu şikayetlerin 298 bininin tüketici lehine sonuçlandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, "2013'ün ilk 8 ayında ülke genelinde hizmet veren 975 hakem heyetinde, 365 bin 715 şikayet karara bağlandı. Bu şikayetlerin 298 bini tüketici lehine, 41 bin 562'si de tüketici aleyhine sonuçlandı" dedi. 

Yılmaz, Beşevler'deki Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında, tüketicinin 2014 yılına zamlarla girdiğini söyledi. Bu zamlardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Yılmaz, "Yeni yıl umutları, gelecek yıla ertelendi. TÜDEF, zamlara çeşitli illerde düzenlediği protestolarla tepkisini gösterdi. Araçlara siyah kurdele bağladı" dedi. 

TÜDEF ve birleşenlerinin 2013'te bankaların 65 kalem ücreti üzerinde başlattığı hukuki mücadele ile duruşunu sergilediğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: 

"Tüketici, mesafeli sözleşmeler kapsamında ciddi mağduriyetler yaşadı. Bazı satış yöntemiyle tüketici yanıltıldı ve tüketici neye uğradığını, nasıl karar vereceğini bilemedi. Cep telefonlarında limit aşımı ücretler tavan yaptı. Dolaylı vergilerle tüketici bunaldı. 2013'ün son çeyreğinde yaşanan en önemli gelişme, yeni tüketici yasası. Tüketici yasasında bankalara karşı tüketicinin korunması Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun insafına bırakıldı. Tüketicinin ne derece korunacağını hep birlikte göreceğiz" 

Yılmaz, 2013'te tüketici şikayetlerinin de arttığını ifade ederek, "Tüketici, hakkının peşine düştü. 2013'ün ilk 8 ayında ülke genelinde hizmet veren 975 hakem heyetinde, 365 bin 715 şikayet karara bağlandı. Bu şikayetlerin 298 bini tüketici lehine, 41 bin 562'si de tüketici aleyhine sonuçlandı. Tüketici, her geçen sene kendi yasal hakkının peşine daha fazla düşüyor. Her yıl tüketici şikayetleri artıyor. Bu da tüketicinin gün geçtikçe bilinçlendiğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir