”Tüm basamaklarda görev alarak bu noktaya geldik”

İhracatçılar Meclisi başkan adayı Büyükekşi, seçimlere siyaset karıştığı yönündeki iddiaları yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde Eylül ayında yapılacak genel kurulda başkanlık için adaylığını açıklayan TİM Başkan Vekili Mehmet Büyükekşi, ihracatçı birlikleri içinde tüm basamaklarda görev alarak bu noktaya geldiklerini bildirdi.

İzmir'de önceki gün vefat eden iş adamı Hayim Eskinazi'nin cenaze törenine katılan Büyükekşi, tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Büyükekşi, "seçimlere siyasetin karıştığı" yönündeki iddialarla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Biz bir tek bugün yokuz, yıllardan beri varız. 1991 yılından beri basamakları tek tek çıkarak buraya geldik. 7 yıldan bu yana da TİM'deyiz. Son dönemde ihracatçı birliklerinin yapısında bir değişim olmadı, başkanların yüzde 90'ı aynı. Bu kurumlar TİM'in altyapısı. İhracatçı birliklerinde bir değişim olsaydı yukarıda bir değişim olurdu. Ama değişen bir şey yok."

Aynı törene katılan TİM Başkanı Oğuz Satıcı ise seçim süreci hakkında değerlendirme yapmak istemediğini belirtti. Diğer adaylardan İsmail Gülle için yaptığı "Brütüs" değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine Satıcı, "Bu hayatta bir tek Brütüs olmayacaksın" dedi.