Turistlerin yüzde 96'sı yemeklerden memnun

Yüzde 59'una göre yemekler 'hijyenik'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 96'sı Türk yemeklerinin lezzetinden memnunken, yüzde 59'u ise Türk yemeklerini güvenilir ve hijyenik buluyor.

Gıda Güvenliği Derneği tarafından yaptırılan 'Gıda Güvenliği Bilgi Düzeyi' araştırmasına göre, derneğin Türkiye'ye AB ülkelerinden gelen turistlerin Türkiye'deki gıda sektörü hakkındaki düşüncelerini, yabancı tüketicilerin gıda güvenirliği ve hijyeni konusundaki endişelerini, gıda alışverişlerinde ve tüketimlerinde tercih ettikleri satış noktalarını belirlemek üzere, GFK'ya araştırma yaptırdığı kaydedildi. Açıklamada yer verilen ve AB ülkelerinden gelen 18 yaş üstü 108 turist ile yüz yüze anket tekniği ile yapılan araştırmaya göre, görüşülen turistlerin yüzde 96'sı Türk yemeklerinin lezzetinden memnunken, yüzde 59'u Türk yemeklerini güvenilir ve hijyenik buldu. Araştırmaya göre, turistlerin yüzde 40'ı Türk yemeklerinden çok memnun, yüzde 56'sı memnun, yüzde 5'i ise tarafsız iken, araştırma kapsamında görüşülen erkek turistlerin yüzde 100'ü kesinlikle yemekleri beğendiğini, turistlerin 35-54 yaş arasında olan kesimi de yüzde 100 olarak hiçbir tereddütleri olmadan Türk yemeklerini beğendiğini aktardı.

Turistlerin yüzde 8'i alışverişi pazardan yapıyor

Araştırmaya göre, görüşülen turistlerin yüzde 59'u Türk yemeklerini güvenilir ve hijyenik bulurken yüzde 40'ı konuya tarafsız baktı. Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 63'ü yerel restoranlar, yüzde 21'i otel restoranları, yüzde 7'si ise seyyar satıcılardan yemek yediğini belirtti.

Turistlerin yüzde 28'i gıda maddesi alışverişlerini süpermarket, yüzde 26'sı semt marketi, yüzde 16'sı manavlardan gerçekleştirirken, görüşülen turistlerin yüzde 8'i gıda maddesi alışverişlerini pazardan, yüzde 8'i de seyyar satıcılardan yaptığını ifade etti.