Turizmciler çifte bayram yapacak

Bayramın ilk gününün pazara gelmesi ve bayram tatilinin uzun sürmemesi bir handikap gibi görünse de havaların sıcak olması tatil yörelerine olan ilgiyi artırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Leyla EKİNCİ

İSTANBUL - Bu yıl yabancı turist sayısında fazla bir kayıpla karşılaşmasalar da fiyatlarda kan kaybı yaşayan turizmciler Ramazan Bayramı’nda biraz nefes alacak. Bayramın ilk gününün pazara gelmesi ve bayram tatilinin uzun sürmemesi bir handikap gibi görünse de havaların sıcak olması tatil yörelerine olan ilgiyi artırıyor. Turizmciler bu nedenle bayramda hareketlenme olacağını öngörüyorlar. TÜ- ROFED Başkanı Ahmet Barut, rezervasyonların başladığını kaydetti.

Tur operatörleri de alternatifler sunmaya başladı. Buna göre iki günlük Karadeniz turu 178 lira, 5 günlük Bodrum turu 267 lira, 5 günlük Kuzey Ege turu 285 lira, uçak dahil 4 günlük GAP turu 807 lira ve 3 günlük Mardin turu 718 lira ortalama fiyattan satılmaya başladı. 8 günlük Prag- Viyana-Budapeşte 689 euro, 8 günlük Roma-Floransa-Venedik 669 euro, 11 günlük Bangkok-Pattaya- Singapur turu ise ortalama bin 149 euro’dan satılıyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde