Türk-İş'ten sosyal güvenlik uyarısı

Türk-İş, gönderdiği genelgeyle basın-yayın organlarında verilen yanlış bilgilerin dikkate alınmaması için işçilerin uyarılmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk-İş, konfederasyona bağlı sendikalara gönderdiği genelgeyle, sosyal güvenlikle ilgili "yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerce" basın-yayın organlarında verilen yanlış bilgilerin dikkate alınmaması için işçilerin uyarılmasını istedi.

Alınan bilgiye göre, Türk-İş, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun  birçok maddesinin 1 Ekimde yürürlüğe girmesine kısa süre kala, çeşitli nedenlerle endişeye kapılan sigortalıların bilgilendirilmesi için teşkilatına genelge gönderdi.

Yaşlılık aylığı hak eden sigortalıların 1 Ekimden sonra emekli olmaları halinde bağlanacak emekli aylıklarında herhangi bir düşme olmayacağı vurgulanan genelgede, "Ancak bazı gazete köşelerinde ve internet sitelerinde yer alan, içeriği çelişkilerle dolu yazılar ile yine bazı televizyon kanallarında şov nitelikli haberlerde yaşlılık aylığını hak eden sigortalıların, 1 Ekim 2008'den sonra emekli olmaları durumunda aylıklarının düşeceği bilgisizce ifade edilmektedir" denildi. 

Konu hakkında "yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerce" verildiği belirtilen bu tür yanlış bilgilerin dikkate alınmaması konusunda işçilerin uyarılması istenen genelgede, ihtiyaç duyulacak bilgilerin, iş yeri temsilcilikleri ve sendikalar aracılığı ile yetkililerden ya da konfederasyonun internet sitesinden edinilmesi uyarısında bulunuldu. Genelgede, aksi takdirde, telafisi imkansız şekilde mağdur olabileceklerinin işçilere bildirilmesi gerektiği kaydedildi.