Türk Philips'in kapatılma kararına protesto

Philips armatür montaj fabrikasında çalışan 150 işçi açtıkları pankartlarla ve sloganlarla fabrikaya yürüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren ve kapatılma kararı alınan Philips armatür montaj fabrikasında çalışan işçiler kapatma kararını pprotesto etti.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaya yaklaşık 100 metre mesafede servislerden inen 150 işçi açtıkları pankartlarla ve sloganlarla fabrikaya yürüdü. Hollanda Transnational İnformation Exchange (uluslararası bilgi ağı) Koordinatörü Hanka Hevmakers ve yönetici Franny Parmen'in de aralarında bulunan topluluk işvereni protesto eden İngilizce yazılı pankartlar da açtı.

Fabrikanın önünde açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, işverenin tek taraflı bir karar ile işçileri açlığa mahkum ettiğini savundu. Philips üst yönetiminin gelecek hafta İstanbul'da toplantı düzenleyip durum değerlendirmesinde bulunacağını anlatan Atar, Başbakan Erdoğan ve bakanlara da çağrıda bulundu.

Atar, "Başbakanımız, krizin teğet geçeceğini söylüyordu. Doğal gaz başta olmak üzere zorunlu tüketim ürünlerine fahiş zam yapan, işçiye gelince yüzde 4 zammı reva gören hükümet, fabrikaların kapatılmasını da seyirci kalıyor. Sırça köşklerinden çıksınlar, halkın içine girsinler ve işçinin düştüğü durumu görsünler" dedi.

Türk Philips çalışanlarının ekmeğine ve onuruna sahip çıkacağını belirten Atar, kapatılma kararına karşı, Philips Genel Merkezi önünde oturma, fabrikayı terk etmeme ve Ankara'da gösteri yapma gibi eylemler yapacaklarını kaydetti. Bir süre daha slogan atan işçiler daha sonra iş yerlerine girdi. Philips Aydınlatma, Avrupa Profesyonel Armatür Yönetimi, Gebze armatür montaj fabrikasındaki üretim ve 150 kişinin iş sözleşmelerinin 31 Aralık 2008 itibariyle sona ereceğini bildirmişti.