Türk Telekom'un AR-GE ekibi 800 kişiye yakın

Doany, Bahçeşehir üniversitesinde düzenlenen "Future of convergence is now! (Yakınsamanın geleceği bugündür)" başlıklı seminere katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, iştirakleri ile birlikte 700-800 kişilik bir AR-GE ekipleri olduğunu belirterek, "Yıllık gelirimizin yüzde 1'ini AR-GE'ye ayırıyoruz" dedi.

Doany, Bahçeşehir üniversitesinde düzenlenen "Future of convergence is now! (Yakınsamanın geleceği bugündür)" başlıklı seminere katıldı.

Seminerde konuşan Doany, yakınsamayı, son kullanıcıya farklı servisler sunan iletişim teknolojilerinin aynı platformda bütünleşmesi olarak nitelendirdi.

Telekomünikasyonda, son 15 yıl içinde mobil telefonlar ve sabit hatlar arasındaki trendin değiştiğini vurgulayan Doany, 15 yıl önce trendin mobil telefonlara kaydığını ancak bugün, yakınsama teknolojileriyle bu trendin değişmekte olduğunu ifade etti.

Türk Telekom'un "WiRO" hizmetinin önemli bir yakınsama örneği olduğuna dikkati çeken Doany, şunları kaydetti:

"Yakınsama başlığı altında bir çok çalışmamız var. Özellikle eğitim ve sağlık sektöründe yakınsama teknolojilerinin kullanımı üzerine yoğunlaşıyoruz. Vitamin hizmeti ile eğitimi, ADSL hizmeti ile kaynaştırdık. Internet üzerinden sağlanan Vitamin eğitim yazılımı sayesinde öğretmenler öğrencilerin ayağına geliyor. Bu şekilde eğitim, daha geniş bir kitleye yayılabiliyor."

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Doany, bir soru üzerine OrtaDoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 20 bin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) 5 bin metrekarelik Ar-Ge laboratuvarlarının kurulduğunu belirterek, "Şu anda iştiraklerimizle birlikte toplam 700-800 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Yıllık gelirimizin yüzde 1'ini AR-GE'ye ayırıyoruz" dedi.