Turkcell hisselerinin TeilaSonera'ya devri

Hakem Heyeti, Çukurova'nın elinde kalan tüm B grubu Turkcell Holding hisselerini TeilaSonera'ya 3.1 milyar dolar karşılığında devretmesine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sonera Holding, Holding'in Çukurova Holding'e karşı açtığı tahkim davasında hakem heyetinin, Çukurova'nın tüm B Grubu Turkcell Holding A.Ş hisselerini Sonera Holding'e 3 milyar 103 milyon 761 bin 647 dolar karşılığında devretmesine hükmeden ikinci bir kısmi karar verdiğini bildirdi.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş ile ilgili olarak Sonera Holding B.V'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen açıklamada, Telia Sonera'nın bağlı şirketi Sonera Holding B.V tarafından Çukurova Holding A.Ş'ye karşı Milletlerarası Ticaret Odası Tahkim Kuralları uyarınca Cenevre'de teşkil olunan hakem heyeti önünde 13856/AHV dosya numarası altında açılan ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 24 Kasım 2006 tarihli mektubunda değinilen tahkim davasına ilişkin gelişmelere yer verildi.

Sonera Holding'in açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Hakem Heyeti, Çukurova'nın tüm B Grubu Turkcell Holding A.Ş hisselerini Sonera Holding'e 3 milyar 103 milyon 761 bin 647 dolar karşılığında devretmesine hükmeden ikinci bir kısmi karar vermiştir. Hakem Heyeti aynı zamanda, Haziran 2007 tarihi itibarıyla Turkcell Holding B Grubu hisselerinin değerinin, alım bedeli düşüldükten sonra 1 milyar 809 milyon dolar olduğuna karar vermiştir. Sonera Holding'in uğradığı zararlara ve tahkim masraflarına ilişkin talepleri saklı tutulmuştur.

İkinci Kısmi Karar, Sonera Holding tarafından Mayıs 2005'de Çukurova'ya karşı, Çukurova'nın Turkcell Holding hisselerini Sonera'ya satmasına ilişkin olarak Mart 2005'de kamuya duyurulmuş olan işlemden imtina etmesi sonucu başlatılan tahkim yargılaması sonucunda verilmiştir. Aynı yargılama sürecinde verilen ve 26 Ocak 2007'de kamuya duyurulan Birinci Kısmi Karar kapsamında ise Çukurova'nın Turkcell Holding işleminin kapanış işlemleri için Sonera Holding ile birlikte iyi niyetli olarak çaba göstermesine hükmedilmişti."