Turkcell'de hedef 1 trilyonluk tasarruf

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "Mobil Cihaz Yönetimi" çerçevesinde Türkiye genelinde 2012 yılında 1 milyon 200 bin makine yönettiklerini belirterek, "Bu kapsamda toplamda 1 milyar liralık tasarruf sağlandı, amacımız 150 milyon makine yönetimi ile 1 trilyon liralık tasarruf sağlamak" dedi.

Turkcell'in 150 gün önce hayata geçirdiği "Turkcell Kurumsal Deneyim Merkezi"nde, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, 18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek "Liderler Konferansı" ve kurumsal müşterilere sunulan hizmetlere ilişkin detaylar paylaşıldı.

Merkez'e ilişkin bilgiler veren Kocabaş, Deneyim Merkezi'nde şirket çalışanlarının kullandıkları akıllı cihazları ve uygulamaları yönetebilmek için geliştirilmiş "Mobile Device Management (Mobil Cihaz Yönetimi)" sistemi bölümünde akıllı telefon, tablet, ultrabook, VINN ailesi ve Smart TV'lere ilişkin detaylar paylaştı.

Turkcell'in fark yaratan Akıllı Klima, Akıllı Priz, Kargo Takip, Araç Takip, SağlıkMetre gibi M2M (Machine to Machine) çözümlerinin canlı olarak deneyimlenebildiğini anlatan Kocabaş, "Turkcell ve Turkcell Superonline'ün güçlü altyapısıyla farklı segmentlere yönelik Fiber internet, VoIP, PSTN, Yakınsama, Mobil Santral, Süper Santral (IP Centrex) de Kurumsal Deneyim Merkezi'nde yer alan çözümlerden birkaçı" dedi.

Basın mensuplarına Deneyim Merkezi'ni gezdiren Kocabaş, ilgi çekici olarak tanımladığı "Akıllı Şehirleri"n resmedildiği dev makette, Turkcell'in hali hazırda sunduğu çözümleri gazetecilere canlı olarak izletti.

Mobil Cihaz Yönetimi çerçevesinde Türkiye genelinde 2012 yılında 1 milyon 200 bin aracı yönettikleri bilgisini paylaşan Kocabaş, bu kapsamda toplamda 1 milyar liralık tasarruf sağlandığını, hedeflerinin 150 milyon makine yönetimi ile 1 trilyon liralık tasarruf sağlamak olduğunu söyledi.
Selen Kocabaş, Merkez'in geçtiğimiz Eylül ayında sabit ve mobil ürün, servis ve hizmetleri ile şirketlere sağlanan verimliliği canlı bir şekilde deneyimleme imkanı sunmak için kurulduğunu hatırlatarak, "Sektörel organizasyonların da gerçekleştirildiği Deneyim Merkezi'nde 150 iş gününde 1000 kurumsal müşteri ziyareti, 40 workshop ve 30 sektörel toplantı gerçekleşti. Merkezi ziyaret eden müşterilerin memnuniyet oranı da yüzde 95 olarak ölçümlendi" ifadelerini kullandı.

"Amacımız daha çok müşterimizi teknolojiyle buluşturmak"
Yeni teknolojileri hayata geçirmenin en önemli yolunun zihinlerde çözümlenmesi, deneyimlenmesi olduğunu belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş şunları anlattı:
"Amacımız daha çok müşterimizi teknolojiyle buluşturmak ve onlara gönül rahatlığıyla 'O işe Turkcell bakıyor' dedirtmek. Biliyoruz ki hızla değişen iletişim teknolojilerini doğru bir şekilde müşterilerimize anlatabilmek, sektörlerinde liderliklerini pekiştirmek için son 5 yılda kurumsal müşterilerimiz için 350 organizasyon düzenledik. Amacımız daha çok müşterimizin teknoloji söz konusu olduğunda 'O işe Turkcell bakıyor' diyebilmeleri ve gönül rahatlığıyla kendi işlerine odaklanarak işlerini büyütebilmeleri."

"Turkcell, Walt Disney'in eski CEO'su Michael Eisner'ı ağırlayacak"
18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek "Turkcell Liderler Konferansı"na eski Walt Disney Üst Yöneticisi (CEO) Michael Eisner'in katılacağını duyuran Kocabaş, etkinliğe ilişkin şunları kaydetti:
"Turkcell, 450 bine yakın müşterisi ile öncülük ettiği kurumsal pazarda, düzenlediği etkinlikler açısından da başı çekiyor. Son 5 yılda düzenlediği 350 organizasyonla sektörde müthiş bir sinerji yaratan Turkcell, bu sayede Türkiye'nin dört bir yanında 100 bin kurumsal müşterisi ile bu organizasyonlar kapsamında birebir temasa geçme imkanı buldu.
İş ortakları ve müşterileriyle bir araya gelmek için düzenlediği etkinliklerde dünyanın en önemli düşünce adamlarını ağırlayan Turkcell, 18 Mayıs'ta Liderler Konferansı'nda yine dev bir ismi, eğlence sektörüne damga vuran eski Walt Disney CEO'su Michael Eisner'i ağırlayacak."