Turkcell'in '3N İş Ortaklığı Yarışması' sonuçlandı

Kurumsal kategoride Dataport 1'inci olurken, bireysel kategoride 4play ve Cep Dünyası 1'inciliği paylaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'in 3N İş Ortaklığı Yarışması tamamlandı. Kurumsal kategoride Dataport, "3N Saha Timi" projesiyle 1'nciolurken, bireysel kategoride 4play'in "Sido 24" projesiyle Cep Dünyasının "Uzman TV" projesi 1'inciliği paylaştı. 

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, mobil internete yaklaşık 70 kat hız kazandıracak 3'üncü Nesil iletişimle ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Turkcell'in, iş ortaklarını bugünden 3N çözümleri geliştirmeye teşvik etmek ve yaratıcılıklarını ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmaya 29 proje katıldı. Turkcell 3N İş Ortaklığı Yarışması'nın finalinde, bireysel kategoride 4 proje, kurumsal kategoride ise 6 proje yarıştı. Kurumsal kategoride Dataport, "3N Saha Timi" projesiyle birinci olurken, bireysel kategoride ise 4Play'in "SiDo 24" projesi ile Cep Dünyasının "Uzman TV" projesi birinciliği paylaştı. Bireysel kategoride birinciliği paylaşan 2 iş ortağına 50'şer bin dolar nakit para ödülü ve servisin lansmanından itibaren 12 ay için ek gelir payı, kurumsal kategoride birinci olan iş ortağına ise 100 bin dolar nakit para ödülü verildi. Ayrıca finale kalan projeler de 10'ar bin dolar ile ödüllendirildi.

"Ortaklarımıza 300 bin dolarlık kaynak yarattık"

Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel MüdürYardımcısı Cenk Serdar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Turkcell'in 3 yıla yakın bir süredir 3N teknolojisine hazırlandığını ve Turkcell ile birlikte iş ortaklarının da bu teknolojiyle hayata geçebilecek uygulamalar üzerinde çalıştığını aktardı. Turkcell olarak bu çalışmaları teşvik etmek ve ileride bu servisleri Turkcell müşterilerine sunmak üzere hazır olmak istediklerini ifade eden Serdar, şunları kaydetti: 

"Vereceğimiz ödüllerle iş ortaklarımıza yaklaşık 300 bin dolarlık kaynak yarattık, ayrıca iş ortaklarımızın projelerini gerçek ortamda test etmeleri ve geliştirmeleri için Maltepe'deki merkezimizde bir 3N laboratuvarı oluşturduk. Böylece iş ortaklarımıza geliştirdikleri servisleri gerçek ortamda test etme olanağını sunduk. Yarışmamıza iş ortaklarımız yoğun ilgi gösterdi ve gerçekten etkileyici servisler ortaya çıkardılar. 3N teknolojisinin gelmesiyle gerek yenilikçi servisler gerekse sektörün gelişimi anlamında önemli gelişmeler yaşayacağız: Yerel bilgi birikimi, ihracata katkı, istihdam, verimlilik gibi pek çok olumlu katkısını hep birlikte göreceğiz." 

Müzik ve sosyal ağ kavramlarını birleştiren SiDo24, Turkcell'in 3N servisler kapsamında müşterilerine sunacağı, kişiye özel bir müzik servisi. Servis, diğer tüm müzik indirme servislerinden farklı olarak, şarkı indirmekle zaman kaybetmeden ve cep telefonu hafızasını doldurmadan arzu edilen şarkının dinlenmesini sağlıyor. Uzman TV ise konularında uzman olan kişiler tarafından farklı kategorilerde oluşturulan görsel içeriklerin sunulduğu bir platform. Bu platform, uzmanlara soru sorabilme, konuya özel ders satın alabilme (Uzman TV Akademi), uzmanlardan randevu alarak cep telefonundan görüntülü görüşme imkanı sunuyor. Kurumsal kategoride birinciliği elde eden Dataport'un 3N Saha Timi alt yapısıyla ile de Turkcell Kurumsal Müşterileri, satış kadrosu, bayiler, satış noktalarındaki satıcılar, acenteler ve plasiyerlerden oluşan çoklu kanal içerisindeki satış, servis, pazarlama gibi katma değerli işlerini 3N desteği ile canlı ve anlık olarak merkezden yönetme imkanı bulacak.