Türkiye-Sırbistan Savunma Sanayi işbirliği anlaşması imzalandı

Milli Savunma Bakanı Gönül, Türkiye için Sırbistan'ın ikili ilişkilerin geliştirilmesinde başta geldiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin Balkan ülkeleri arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğindeki önemli rolüne özel bir dikkat gösterdiğini belirterek, "Türkiye için Sırbistan ikili ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi gereken Balkan ülkeleri arasında en başta gelenidir" dedi.

Sırbistan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Dragan Sutanovac, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü makamında ziyaret etti. Milli Savunma Bakanı Gönül, baş başa görüşmenin ardından imzalanacak, "Savunma Sanayi Alanında İşbirliği Kapsamında Mübadele Edilen Gizlilik Dereceli Bilgi ve Malzemenin Karşılıklı Korunması Anlaşması" öncesinde düzenlenen ortak basın toplantısında, Balkanların Türk dış politikasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Türkiye için Sırbistan, ikili ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi gereken Balkan ülkeleri arasında en başta gelenidir" diyen Gönül, şöyle devam etti:

"İki ülke arasında ortak sınır olmasa da Sırbistan'ı komşu olarak görüyoruz. Sırbistan'ın Balkanların geleceğinde önemli bir rolü ve sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Umarız ki Sırbistan yakın bir tarihte Avrupa güvenlik ve savunma politikasının bir parçası olacaktır. Türkiye'nin uluslararası organizasyonlar içerisindeki işbirliği hususundaki yaklaşımı bilinmektedir. Bu kapsamda, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeliğine seçilmesi konusunda Sırbistan'ın vermiş olduğu destek Türkiye için çok önemli ve anlamlıdır."

Sırbistan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Dragan Sutanovac da konuşmasında, İki ülke devlet başkanları ve savunma bakanları arasında gerçekleşen temasların bundan sonraki dönemde faaliyetlerin yoğun bir şekilde süreceğinin işareti olarak algılanması gerektiğini anlattı. Sutanovac, "Türkiye ile stratejik ilişkiler geliştirilmesi konusunda kararlıyız ve bu alanda daha yapılacak çok iş var" dedi.

Konuşmaların ardından, iki bakan, "Savunma Sanayi Alanında İşbirliği Kapsamında Mübadele Edilen Gizlilik Dereceli Bilgi ve Malzemenin Karşılıklı Korunması Anlaşması"nı imzaladı.