Türkiye'nin ilk 'hedge fonu' satışta

İş Yatırım Arbitraj Serbest Yatırım Fonu'nun fiyatı her çarşamba günü açıklanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Uluslararası piyasalarda hedge fon olarak bilinen, Türkiye'de ise Serbest Yatırım Fonu adıyla kurulan fonların 'ilk' örneği İş Yatırım Arbitraj Serbest Yatırım Fonunun satışına başlandı.

İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Ümit Onbaşı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "ilk" hedge fonunu çıkartmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, serbest fonların yatırımcılar için yeni ve önemli bir seçenek oluşturacağını kaydetti.

30 milyon YTL başlangıç tutarlı İş Yatırım Arbitraj Serbest Yatırım Fonunun her hafta Çarşamba günü fiyat açıklayacağını, asgari fon işlem tutarının ise 100 bin YTL olarak belirlendiğini dile getiren Onbaşı, şunları kaydetti:

"Serbest Yatırım Fonları, yurt dışında olduğu gibi, Türkiye'de de nitelikli yatırımcılar tarafından alınıp satılabilecek. Yerli ve yabancı fonlar, emeklilik fonları, yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri, ipotek finansman kuruluşları, emeklilik ve yardım sandıkları, vakıflar ve benzeri kuruluşlar nitelikli yatırımcı olarak kabul ediliyor. Ayrıca, Serbest Yatırım Fonu katılma paylarının halka arz tarihi itibariyle, en az 1 milyon YTL tutarında Türk veya yabancı para ve sermaye piyasası aracına sahip olan gerçek ve tüzel kişiler de nitelikli yatırımcı olarak fon alıp satabilecekler."