Türkiye'nin ilk 'Yeşil Yıldız'ı Calista Luxury Resort'un

'Çevreye duyarlı' tesislere verilecek belgenin ilki, Belek'teki otelin oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Kültür ve Turizm Bakanlığının turistik tesislere yönelik başlattığı "Çevreye Duyarlılık Kampanyası" kapsamında, Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki Calista Luxury Resort Otel'e, Türkiye'nin ilk 'Yeşil Yıldız" belgesi verildi.

Calista Luxury Resort Otel'de düzenlenen belge teslim törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve otel yöneticileri ile turizmciler katıldı. Törende konuşan Bakan Günay, bakanlığının iki yıllık hazırlık çalışmalarının ardından, turizm sektöründe doğa ve çevrenin korunması ile su ve enerji kullanımı konusunda duyarlılık gösteren turistik tesislere yönelik başlattığı "Çevreye Duyarlılık Kampanyası" sonucu ilk "Yeşil Yıldız" belgesini, istenen kriterleri uygulayan Calista Luxury Resort Otel'in almaya hak kazandığını söyledi.

Türkiye'de 1990'lı yıllardan itibaren turistik bölgelerde çeşitli isimlerle çevrenin korunmasına yönelik adımlar atıldığını, kendilerin de doğanın korunması için evrensel yeşil kavramını ve adını kullanarak "Yeşil Yıldız" projesini geliştirdiklerini dile getiren Günay, projede yüksek kaliteli ve çevre duyarlılığı bulunan tesislere yönelik çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

"Yeşil Yıldız" belgesinin, doğaya, tarihe saygı ile turizmde kaliteyi yüksek tutmanın ifadesi olduğunu ifade eden Günay, "Artık turizm hamlemizi sürdürülebilir kılmamız, kendimizi, doğa ve çevrenin korunması ile enerji kaynaklarının kullanımı konusunda disipline sokmamız gerekiyor. Calista Otel'de bu gayreti gösterenlere, ülkem adına teşekkür ediyorum" dedi.

Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilk kez verdiği "Yeşil Yıldız" belgesi için ilk ve pilot otel olmaktan gurur duyduklarını vurgulayarak, turistik destinasyonlarda artık çevre bilincine duyarlı tesislere büyük ilginin bulunduğunu söyledi.

Törende daha sonra Bakan Günay, Ali Kızıldağ ile Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdoğan'a "Yeşil Yıldız" belgesini verdi. Otelin beş yıldızlı levhası yerine yeşil yıldızların bulunduğu levhayı astı.