Türkiye'nin 'Engelsiz Fuarı' başlıyor

Engelsiz Yaşam Fuarı - EYAFEXPO, bu yıl 30 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alanında dünyanın en büyük 6, Türkiye'nin tek fuar organizasyonu olan Engelsiz Yaşam Fuarı EYAFEXPO, bu yıl 30 Kasım-3 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 11. Hol'de 10. kez düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl 19 ülkeden 163 firmanın yer aldığı fuarda bu yıl, dört gün boyunca misafirler ağırlanacak.

EYAFEXPO, bu yıl da ilgili sivil toplum kuruluşlarına güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. EYAFEXPO, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri bir araya getirirken bir yandan da engelli bireylerin yaşadığı sorunlara sosyal çözümleyiciler getiren sosyal bir platform olarak öne çıkıyor.

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran son teknoloji ürünülerin ilk kez kullanıcı ile buluştuğu EYAFEXPO'da bu yıl geçen yıllara ek olarak olarak otobüs, tatil köyü, tekerlekli sandalye, ortez protez, görme engelli tableti, işitme cihazları, eğitim araçları gibi ürünler de sergilenecek.

Engelliler için iş imkanı

Türkiye'nin engelli iş gücü kaynağı ve özel istihdam bürosu olarak kar amacı gütmeden hizmet veren sosyal girişimcilik projesi 'Engelsizkariyer.com', 'Yasadikca.com' ve 'Engelsiz Yaşam Fuarı' işbirliği ile gerçekleşecek geleneksel Engelsiz Kariyer Günleri'17'de, iş arayan engelli adaylar ile engelli aday arayan firmaları bir araya getirecek. Sabah 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ulusal ve uluslararası 20 firmadan 50'den fazla insan kaynakları profesyoneli ile engelli adaylar firma stantlarında mülakat için bir araya gelecek.