Türklerin kalbi Paris'te attı

Geçen yıl Türklerin yurtdışında en çok gittiği şehir, Fransa'nın başkenti Paris oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2015'te Türklerin en çok ziyaret ettiği kıta "Avrupa" oldu. Bununla birlikte geçen yıl Türklerin yurtdışında en çok gittiği şehir, Fransa'nın başkenti Paris oldu. Türkiye sınırları içindeyse en gözde destinasyon ise İstanbul olurken, "Yeditepeli Şehri" Antalya ve Bodrum izledi.

Lider online seyahat platformu Hotels.comTM, 2015 yılında Türklerin hem yurtdışında hem yurt içinde en çok hangi ülkelere gittiklerini, hangi şehirleri tercih ettiklerini araştırdı. Hotel Price Index™ araştırmasına göre, geçen yıl Türklerin en çok ziyaret ettiği kıta, "Yaşlı Kıta", yani Avrupa'ydı. Bununla birlikte geçen yıl Türklerin yurtdışında en çok gittiği şehir, Fransa'nın başkenti Paris oldu. 2015'in yurt dışındaki en gözde şehirleri sıralamasında "Büyük Elma" olarak da bilinen New York ikinciliği elde ederken, İtalya'nın başkenti Roma üçüncülüğe yerleşti. Türkiye sınırları içindeyse en gözde destinasyon İstanbul olurken, "Yeditepeli Şehri" Antalya ve Bodrum izledi.

Roma atağa geçti, Amsterdam'ı yerinden etti

2014 yılında da Türklerin yurt dışında en çok ziyaret ettikleri ilk üç kent arasında New York ve Paris bulunuyordu. Ancak bu yılın üçüncüsü Roma, listede yedi numaradaydı; 2014'ün üçüncüsü ise Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dı. Geçen yıl atağa geçen Roma üçüncülüğe yerleşirken, Amsterdam'ı dördüncülüğe itti.

Araştırma, geçtiğimiz yıl dokuz kentle Avrupa‘nın Türklerin en çok rağbet ettiği kıta olduğuna işaret ederken; Avrupa'yı ikişer şehirle Kuzey Amerika (ABD'de New York ve Las Vegas) ile Asya (Tayland'da Phuket ve Pattaya) izledi. Türklerin Ortadoğu'da en gözde destinasyonu ise 2014'te de olduğu gibi yine Dubai'ydi.

Bununla birlikte 2014'te ilk 15 listesinde yer almayan Viyana, Prag ve Phuket de 2015'te dereceye girdi. Tiflis, Los Angeles ve Münih ise 2015'in en gözde 15 kenti sıralamasında kendilerine yer bulamadı.

Türkler kıyı şehirlerini tercih ediyor

Hotel Price Index™ araştırmasına göre, Türk gezginlerin yurt içinde en çok gittikleri şehir, 2015'te de değişmedi ve bir önceki yılda olduğu gibi İstanbul birinciliği aldı. Aynı şekilde Antalya da hem 2014'te hem 2015'te en gözde yurt içi destinasyonlar sıralamasında ikinciliği elde etti. Geçen yılın üçüncüsü Bodrum ise 2014'ün beşincisiydi; üçüncü sırada, 2015'te beşinci sıraya yerleşen Ankara yer aldı. 2015'te Kemer, Alanya ve Side, Türkiye sınırları içerisinde en çok gidilen 10 yer arasında kendilerine yer bulurken, Bursa, Adana ve Kuşadası ilk 10'a veda etti. Bununla birlikte, yurtiçindeki en gözde 10 destinasyondan yedisinin deniz kıyısında yer alması dikkat çekti.

           cats-115.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir