TUROB Başkanı Bayındır yeniden IH&RA Yönetimi'nde

Timur Bayındır, üçüncü kez yönetim kurulu üyeliğine getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Genel Başkanı Timur Bayındır, Uluslararası Otelciler ve Restorancılar Birliği (IH&RA) Yönetim Kuruluna üçüncü kez seçildi.

TUROB'tan yapılan açıklamada, Meksika'nın Monterrey kentinde 20-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 46. IH&RA Genel Kurulu'nun bu yılki gündeminde, global krizin dünya turizmine olan etkileri ve olası kriz durumunda çözüm önerilerinin yer aldığı bildirildi.

Genel kurulda KDV oranları, vergiler, standardizasyon, telif hakları, sosyal haklar, çevre, sigara, gıda sağlığı, e-ticaret gibi çeşitli konuların ele alındığı ifade edilen açıklamada, yapılan seçimler sonucunda da Bayındır'ın üçüncü kez yönetim kurulu üyeliğine getirildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayındır, IH&RA'da Türkiye'yi temsil etmekten büyük onur duyduğunu ifade etti. Bayındır açıklamada, Türkiye'nin her platformda kendini göstermesinin önemine dikkati çekerek, "Ülkemi ve Türk turizmini, uluslararası düzeyde temsil etmekten ve tanıtmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Yurt dışında katıldığım toplantılarda, ülkemiz turizmi hakkında çeşitli sorular soruluyor. Türk turizminin geleceğinin parlak olduğunu vurgulayarak, uluslararası otel zincirlerini yatırıma davet ediyorum" ifadesini kullandı.

1946 yılında kurulan IH&RA, konaklama sektörünü dünya çapında temsil eden tek kuruluş olarak görev yapıyor. 50 ülkede aralarında uluslararası otel ve restoran zincirleri ile 58 birliğin yer aldığı üyeleri bulunan ve Birleşmiş Milletler tarafından resmen tanınmış olan IH&RA, sektör adına 300 bin otelle 8 milyon restoranı temsil ediyor.