TÜSİAD B20 zirvesine katılacak

TÜSİAD, St. Petersburg'da düzenlenecek B20 zirvesine katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), G-20'nin İş Zirvesi ayağı olan "B20 Zirvesi"ne katılacak.

TÜSİAD açıklamasına göre, zirve, 20 Haziran'da St. Petersburg kentinde düzenlenecek. TÜSİAD zirvede Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt'ın başkanlığındaki bir heyet ile kurumsal temsil sağlayacak.

"B20-G20 Büyüme ve İstihdam için Ortaklık" başlığı ile yapılacak olan "B20 Zirvesi"nde Aralık 2012'den bu yana B20 Rusya Dönem Başkanlığı tarafından belirlenen 7 çalışma grubunda oluşturulan özel sektör önerileri ele alınacak. Bu öneriler 5-6 Eylül 2013 tarihlerinde St. Petersburg'da düzenlenecek "G20 Liderler Zirvesi"ne sunulacak.

Bayazıt ayrıca, 20 Haziran'da B20 özel sektör iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmeye de katılacak. Zirvede Bayazıt ile birlikte, TÜSİAD üyeleri Hasan Akçakayalıoğlu, Ayşegül İldeniz, Faik Açıkalın ve Kaan Ünver, TÜSİAD Dış İlişkiler'den Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hale Hatipoğlu ve TÜSİAD Ticaret Politikaları Bölüm Sorumlusu Dilek Örnek de olacak.

TÜSİAD, 2009 Londra Zirvesi'nden bu yana Türk iş dünyasını temsil amacıyla G20 özel sektör zirvelerine katılıyor. Bu çerçevede 2010'da Seul, 2011'de Cannes ve 2012'de Los Cabos'ta yapılan B20 zirvelerine de aktif katılım ve katkıda bulundu. Bu yıl da Rusya Dönem Başkanlığı'nda oluşturulan B20 Çalışma Gruplarına Aralık 2012'den bu yana aktif olarak katılmış ve G20 Liderlerine sunulacak olan önerilere somut katkı sağlayan TÜSİAD, G20 özel sektör zirvelerinde buluşan önde gelen iş dünyası örgütlerinin kurduğu B20 Koalisyonu'nun da kurucu üyesi.