TUSKON, Hindistan ile el sıkışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, "Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile bir görüşme içerisindeyiz. Türkiye'den ülkemize yatırım yapılması, ortaklık kurulması, iş adamı getirilmesi konularında mutabakata vardık" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden Büyükelçi Thomas, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hindistan arasında, tarihi ilişkilerin bulunduğuna dikkati çekti.
 
Thomas, özellikle 1. Dünya Savaşı ve Türkiye'nin bağımsızlığını kazanmasından sonra bu ilişkilerin dahada güçlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Değişik inançlara, her şeye açığız. Bursa ile Hindistan arasında özellikle ipek alanında ciddi benzerlikler var. Bursa'da otomotiv alanında büyük potansiyel var. Bizde de bu alanda son dönemlerde gelişmeler var. TUSKON ile bir görüşme içerisindeyiz. Türkiye'den ülkemize yatırım yapılması, ortaklık kurulması, iş adamı getirilmesi konularında mutabakata vardık ve en geç mayıs ayının ilk haftasında bu insanları getirecekler."
Thomas, bu kişilerle ilk olarak tekstil ve otomotiv konusunda görüşmek istediklerini dile getirerek, "Eğer varsa başka başlıklarda da görüşmeye açığız" ifadelerini kullandı.
 
Vali Harput da Hindistan'ın potansiyeli yüksek bir ülke olduğuna işaret ederek, "Tarihten bu yana sürekli sıcak ilişkilerimiz oldu. Hindistan'da yaklaşık 138 milyon Müslüman yaşıyor. Hindistan ile ciddi ekonomik ilişkilerimiz var. Bunların her alanda daha yukarılara taşınması hedefleniyor" dedi.
Ziyaretin sonunda, karşılıklı hediye takdimi yapıldı.