TÜYİD'den DÜNYA'ya ödül

DÜNYA Gazetesi, Yeni Yatırımcı İlişkileri Derneği'nin (TÜYİD), "Yılın Günlük Gazete Ekonomi Sayfası" ödülüne layık görüldü. Aynı dalda Hürriyet gazetesine de ödül verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜYİD'in "Yatırımcı İlişkileri Zirvesi"nin dördüncüsü dün İstanbul'da gerçekleştirildi. Conrad Oteli'nde düzenlenen zirvenin ardından "Yatırımcı İlişkileri Ödülleri" de sahiplerini buldu. Ödül töreninde konuşan TÜYİD Başkanı Özge Bulut Maraşlı, yatırımcı ilişkileri mesleğinin gerektirdiği donanım ve iş ağını gözeterek, işbirliğine dayanan projelerin önemini ve birlikte çalışma kültürünün piyasalara yaratacağı katma değeri vurguladı.

2009 yılında topluma değer katmak amacıyla 33 kurucu üye ile yola çıktıklarını belirten Maraşlı, "Atacağımız adımları belirlerken çıtamızı yükseğe koyduk. Derneğimiz bugüne kadar düzenlediği eğitimler, ekonomi toplantıları, mevzuat çalışma grupları ve çıkardığı düzenli yayınlar ile sermaye piyasalarında faaliyet gösteren tüm paydaşlarımıza uluslararası standartlarda yatırımcı ilişkileri yapmak ve sermaye piyasalarının derinleşmesine katkıda bulunmak üzere çalışıyor" dedi. 

Maraşlı, kuruluş aşamasındaki arzularından birinin de dünyadaki örneklerinde olduğu gibi Borsa İstanbul'un TÜYİD'in üyeleri arasında yar alması olduğunu da ifade ederek, "Bugün büyük bir mutlulukla söyleyebilirim ki, 2015 yılında BİST de üyelerimiz arasına katıldı" dedi. 

30 Kasım BIST için yeni bir milat olacak

Törende konuşan Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdürü Tuncay Dinç de 2013 yılında bir vizyon değişimi yaşandığını ve sadece borsa değil, tüm sermaye piyasalarında İstanbul'un global bir finans merkezi olmasına yönelik olarak hazırlık başladığını vurguladı ve şunları kaydetti. "Önce kanun değişikliği, ardından Borsa İstanbul'un yatay ve dikey entegrasyonu, buna ek olarak da teknolojik dönüşüm… Önümüzdeki 30 Kasım bizim teknolojik dönüşüm açısından ilan ettiğimiz tarih. NASDAQ ile beraber yürüttüğümüz proje ile BISTECH dönüşüm sürecinin ilk meyvelerini alacağız. Türkiye'nin nasıl ki bir milli otomobil, milli uçak, milli füze projesi var, biz de bu işte kaynak kodları alarak bu teknolojiyi kendimiz üretip, kendimiz yazıp, 24 ülkeye satma hakkını alıyoruz. Borsa İstanbul olarak biz de milli teknolojimizi geliştirerek bölgesel işbirliklerimizde pazarlayacağız." 

99-018.jpg

TÜYİD ÖDÜLLERİ

Yılın Finansal Sonuç Açıklaması kategorisi
1. Turkcell İletişim Hizmetleri,  Türk Telekom
2. TAV Havalimanları Holding 
3. Türk Havayolları A.O 

Yılın Faaliyet Raporu kategorisinde 
1. TAV Havalimanları Holding
2. Anadolu Efes Biracılık
3. Türk Telekom
 
Yılın İnternet Sitesi kategorisi
1. Türk Telekom. 
2. TAV Havalimanları Holding 
3. Koç Holding

Yılın Ekonomi Kanalı
Bloomberg HT

Yılın Günlük Gazete Ekonomi Sayfası
DÜNYA Gazetesi, Hürriyet Gazetesi

Yılın Günlük Bülteni
İş Yatırım Menkul Değerler

Yılın Ekonomi Köşe Yazarı
Mahfi Eğilmez

Yılın Eğitim Kuruluşu 
İstanbul Üniversitesi, SERPAM

Yılın takip edilen internet sitesi
Bloomberg.com