Üç kurumdan Plan ve Bütçe Komisyonuna sunum

Merkez Bankası, TÜİK ve Sayıştay başkanları, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna bilgilendirme yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, komisyon üyelerinin talebi üzerine, Merkez Bankası, TÜİK ve Sayıştay başkanlarını komisyona sunum yapmak üzere davet etti.

Komisyona, ilgili mevzuatı uyarınca ilk sunumu TÜİK Başkanı Mehmet Aktaş yapacak. Aktaş'ın sunumu, 13 Haziran Salı günü saat 15.30'da olacak.

Sayıştay Kanunu'na göre, Sayıştayın faaliyetleriyle ilgili olarak yılda en az iki kez Plan ve Bütçe Komisyonu ve gerektiğinde diğer ilgili komisyonları bilgilendirmesi gereken Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş'ın komisyona sunumu, 15 Haziran Perşembe günü saat 13:00'de gerçekleşecek.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kanunu çerçevesinde de yılda iki kez banka faaliyetleriyle ilişkin olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nu bilgilendirecek olan Başkan Murat Çetinkaya, bu yılki ilk sunumunu 20 Haziran'da yapacak.

Komisyon Başkanı Bilgiç, Sayıştay ve TÜİK'in uzun zamandır bilgilendirme yapmadığını anımsatarak, bütün kurumları dinlemek istediklerini bu kapsamda Hazine Müsteşarlığını da dinleyeceklerini söyledi.