Ülker Tokai ve Derby'e ortak oldu

Rekabet Kurulu, Murat Ülker'e ait Gözde Girişim’in Derby ve Tokai markalarının sahibi Azmüsebat Çelik Sanayi hisselerinin yüzde 51’ini devralma işlemine izin verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Rekabet Kurulu, Murat Ülker'e ait Gözde Girişim’in Derby ve Tokai markalarının sahibi Azmüsebat Çelik Sanayi hisselerinin yüzde 51’ini devralma işlemine izin verdi. 

Rekabet Kurumu’nun 9 Mayıs tarihli Kurul kararları açıklandı. Buna göre, Abdi İbrahim’e ait belirli ilaçların dağıtım, pazarlama, satış ve tanıtımı için Biovesta İlaçları Ltd. Şti.’ye münhasır yetki verilmesi konulu sözleşmeye bireysel muafiyet tanınması talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda Kurul, Abdi İbrahim’e ait belirli ilaçların dağıtım, pazarlama, satış ve tanıtımı için Biovesta’ya münhasır yetki verilmesini konu edinen 23 Ocak 2013 tarihli sözleşmenin menfi tespit belgesi alamayacağına karar verdi. Kurul ayrıca, söz konusu sözleşmenin rakipler arasında yapılması sebebiyle 2002/2 sayılı “Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği”nden yararlanmadığına ve bununla birlikte, 4054 sayılı Kanun’da sayılan şartların tamamını karşılaması nedeniyle anılan sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi. 

HASTANE DEVRİNE İZİN 

Kurul, Çağdaş Sağlık Hiz. San. Tic. Ltd. Şti., Hastur Hastane ve Tur. İşl. Tic. A.Ş. ile Ege Özel Sağlık Hiz. Tur. İnş. Yön. Dan. Tic. ve San. A.Ş.’nin sahip oldukları toplam üç hastanenin kontrolünün Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması ve söz konusu şirketlerin Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. üzerinde ortak kontrol hakkı elde etmesine ilişkin işleme de izin verdi. 

MURAT ÜLKER, AZMÜSEBAT’IN YÜZDE 51’İNİ SATIN ALDI

Kurul son olarak, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Murat Ülker tarafından Azmüsebat San. ve Tic. A.Ş. hisselerinin yüzde 51’inin devralınması işlemine izin verdi. Azmüsebat, Derby ve Tokai gibi markaların üreticisi konumunda.