Ulusoy: Yeni ortaklıklara sıcak bakıyoruz

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, ana faaliyet alanımızı destekleyici yeni ortaklıklara da sıcak bakıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, "Lojistikte emin ve hızlı adımlarla yol alırken, ana faaliyet alanımızı destekleyici yeni alanlarda da yatırım yapmaya ve farklı sektörlerdeki yeni ortaklıklara da sıcak bakıyoruz" dedi.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding'in, Avrupa lojistik sektörünün en büyük şirketlerinden Belçikalı Ziegler ile kurduğu ortaklığın tanıtım toplantısında Ulusoy, çatısı altında 10 ayrı şirketi bulunduran, diğer sektörlerde de büyümeyi hedefleyen Holdingin, ilk uluslararası iş ortaklığı olan Ulusoy–Ziegler işbirliğini duyurmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Ulusoy, "Ulusoy-Ziegler, büyüme odaklı stratejimizin, sizlerle paylaştığımız ilk halkası. Stratejik yaklaşımımızın üzerinde şekillendiği vizyonu ise lojistik sektöründe müşteri odaklı ve teknolojiye dayalı entegre hizmet sağlayıcısı olarak, kara, deniz, hava ve demir yolu ile Türkiye'nin yükünü taşımaya talip olduğumuzu söyleyerek özetleyebilirim. Bu bağlamda Ulusoy-Ziegler A.Ş, Türkiye'yi sözde değil, gerçek anlamda, lojistik üssü yapmak vizyonuyla kuruldu" diye konuştu.

Ziegler ile gerçekleştirdikleri bu ortaklığın, Türkiye'yi, hak ettiği anlamda lojistik üssü ve köprüsü yapmak noktasında önemli bir hamle olduğu inancını taşıdıklarını kaydeden Ulusoy, Ziegler'in 100 yılı aşkın tecrübesi, Ulusoy'un güçlü finansal yapısı ve sektördeki öncü konumu ile bu ortaklığın çok büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

Ulusoy, "Dikkatinizi çekmek isterim ki burada, genelde alışık olduğumuzun aksine, yabancı sermaye var olan bir değere ortak veya sahip olmaya gelmemiştir. O değeri, Türkiye'de ve dünyaya dönük olarak oluşturma çabasına ortak olmaya gelmiştir. İşin özünü ifade etmek gerekirse; taşın altına elini koymuştur" şeklinde konuştu.

"Ulusoy'da bir dağılma olmadı"

Alican Ulusoy, "Ulusoy ailesi dağıldı mı?" sorusu üzerine, Ulusoy'da bir dağılma olmadığını, bir paylaşım gerçekleştiğini, bu paylaşımın; yine ailenin ortak mutabakatıyla, kararıyla yapıldığını ve 3 ana sektörde olduğunu söyledi.

Ulusoy-Ziegler'in ödenmiş sermayesinin 7 milyon TL olduğunu bildiren Ulusoy, bir soru üzerine, ana iş kollarının lojistik olduğunu vurgulayarak, "Diğer sektörler içinde de bulunmaya sıcak bakıyoruz" dedi.

"Kriz değil yeni yaşam biçimi"

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Üst Yöneticisi (CEO) Celal Doluel ise Holding olarak, hedeflerini yatırım ve büyüme odaklı belirlediklerini ifade ederek, ortaklığın ürünü olan Ulusoy-Ziegler firmasının, Türkiye'nin potansiyel gücü ile Avrupa'nın büyüklüğünü aynı çatı altında birleştirdiğini, Ulusoy-Ziegler'in yenilikçi ve güçlü bir yapının dünyaya kazanımı olduğunu söyledi.

Doluel, dünya ve Türkiye'yi etkisini altına alan ekonomik kriz söylemlerinin, dünyanın yeni yaşam biçimini oluşturduğunu, şu anda bu geçiş sürecinin sancılarının yaşandığını, önümüzdeki dönemde yeni iş modelleri, uyum ve değişime daha da ihtiyaç duyulacağını, bu yeni yaşam biçimine ayak uydurabilenlerin yollarına devam edeceğini kaydetti.