UniCredit Menkul Değerler faaliyetlerine başladı

Şirketin Üst Yöneticiliği ve Yönetim Kurulu Üyeliğini Kaan Başaran üstlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - UniCredit ve Koç'un yarı yarıya ortak olduğu Koç Finansal Hizmetler (KFH), kurumsal yatırım bankacılığı alanındaki potansiyeli değerlendirmek üzere UniCredit Menkul Değerler A.Ş. (UCM) adıyla yeni bir şirket kurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, UCM'nin, eski CA IB ve HVB temsilcilik ofislerinin ve satın alınması tamamlanan San Menkul'un faaliyetlerini birleştirerek çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada, sermayesinin tamamının KFH'ya ait olan şirketin, UniCredit Markets&Investment Banking (MIB) bölümünün uzmanlığında 45 kişilik bir ekiple hizmet vereceği kaydedildi.

UniCredit Menkul Değerler A.Ş'nin Üst Yöneticiliği (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyeliğini Kaan Başaran'ın üstlendiği dile getirilen açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanlığının ise Yapı Kredi ve KFH'nın Üst Yöneticisi (CEO) Tayfun Bayazıt'ın himayesinde olacağı ifade edildi.

Bayazıt, konuya ilişkin değerlendirmesinde "KFH çatısı altında gerçekleştirilen yapılanma ile UniCredit'in bu alandaki zengin bilgi birikimine ve iletişim ağına daha kolay ulaşabileceğimiz güçlü bir altyapı oluşturduk. Böylece müşterilerimize kurumsal yatırım bankacılığı için hem yerel hem de bölgesel hizmet sunacağız" görüşünü bildirdi.

UniCredit MIB Bölümü Başkanı Edoardo Spezzotti ise UniCredit Menkul Değerler'in UniCredit MIB'nin uluslararası iletişim ağı, deneyim, ürün ve hizmet olanaklarıyla güçlü lokal markası KFH'nın ve Yapı Kredi Bankası'nın olanaklarını birleştirerek bölgede piyasalar ve yatırım bankacılığı alanında eşsiz bir konuma geleceklerini belirtti.