Van'a 150 milyon lira hasar ödemesi

DASK'ın Van'a 61 milyon lira ödediğini belirten Babacan, bu tutarın önümüzdeki dönemde 80 milyon liraya ulaşabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Doğal Afet ve Sigortaları Kurumu'nun (DASK), Van depreminde konutları hasar gören sigortalı ev sahiplerine bugüne kadar 61 milyon lira ödeme yaptığını, bu rakamın önümüzdeki dönemde 80 milyon liraya ulaşabileceğini bildirdi.

Babacan, DASK ile birlikte tüm sigorta sektörünün Van için yaptığı hasar ödemesinin de 150 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Babacan, Doğal Afet ve Sigortaları Kurumu'nun (DASK) geçen yıl başlattığı "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasında dereceye giren illere ödül verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, geniş kitleleri ilgilendiren bir konuda bu tür bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarının yapılmasını önemsediklerini söyledi.

Türkiye topraklarının yüzde 96'sının değişen derecelerde deprem riski taşıdığını belirterek, "Geçen yıl meydana gelen Simav ve Van depremlerinin, 1999'da meydana gelen Kocaeli ve Düzce depremlerinin yol açtığı acılar, gönlümüzde yarattığı tahribat hala çok taze. Van depreminden sonra bir kere daha müşahede etmiş olduk ki maalesef Türkiye'de sigortalılık bilinci istenilen manada gelişmiş durumda değil" dedi.

Deprem ve sigortalılık bilincini artırmak için gerçekleştirilen eğitim ve toplumsal bilinçlendirme faaliyetlerine büyük önem atfettiklerini anlatan Babacan, gerek DASK gerekse de pek çok kamu ve özel sektör kuruluşu tarafından, sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde gerçekleştirilen tüm eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını yürekten desteklediklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, DASK'ın, Van depreminde konutları hasar gören sigortalı ev sahiplerine bugüne kadar 61 milyon lira ödeme yaptığını, bu rakamın önümüzdeki dönemde 80 milyon liraya ulaşabileceğini bildirdi. Babacan, DASK ile birlikte tüm sigorta sektörünün Van için yaptığı hasar ödemesinin de 150 milyon lira civarında olduğunu söyledi.
Babacan, Van'da deprem öncesi sigortalılık düzeyinin düşük olduğuna işaret eden Babacan, böyle olmasına rağmen 150 milyon liralık hasar ödemesinin 61 milyon liralık kısmının DASK tarafından yapıldığına dikkati çekti.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir