Vatan Gazetesi hisselerinin devrine 'durdurma'

Danıştay, Rekabet Kurulu kararının koşullara ilişkin kısmının yürütmesini durdurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Doğan Gazetecilik, Danıştay 13. Dairesinin, Vatan Gazetesi'nin imtiyaz haklarına sahip Bağımsız Gazeteciler ve Kemer Yayıncılık hisselerinin devrinin yürütmesini durdurduğunu bildirdi.

Doğan Gazetecilik A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin, Vatan Gazetesi'nin isim ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık hisseleri ile Rekabet Kurumu'na başvuru tarihi itibariyle Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık sermayesinde yüzde 59,81 oranında paya sahip Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik hisselerinin şirket tarafından devir alınması işlemine, Rekabet Kurulu tarafından şartlı onay verildiğinin 13 Mart 2008 tarihinde kamuya açıklandığı ve söz konusu açıklama ve eki ile Rekabet Kurulu kararının aynı tarihli İMKB Günlük Bülteninde yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rekabet Kurulu'nun bahsi geçen kararında yer alan şartların yürütmesinin durdurulması talebini de içerecek şekilde iptali amacıyla Danıştay'da dava açıldığı ise 11 Kasım 2008 tarihinde kamuya açıklanmış ve söz konusu açıklamamız da İMKB'nin aynı tarihli günlük bülteninde yer almıştır. Danıştay 13'üncü Dairesi'nin, Rekabet Kurulu'nun Vatan Gazetesi'nin isim ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. hisseleri ile Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik A.Ş. hisselerinin devrine ilişkin 10 Mart 2008 tarih ve 08/23/237/75 sayılı kararında yer alan şartların tamamının yürütmesini durdurmuş bulunmaktadır.

Danıştay 13'üncü Dairesi'nin oy çokluğu ile aldığı kararında, 'kanunda dayanağı olmayan, ticari hayatta bugünden belirlenemeyecek iki yıl sonrası için varsayıma dayalı durumlardan hareketle ayrıntılı kurulun görev ve yetkisinin tartışmalı olduğu kimi konuları da içeren koşullar belirlendiği' ifade edilerek, 'dolayısı ile kurul kararının koşullara ilişkin kısmı hukuki dayanaktan yoksun bulunmaktadır' denilmiştir."