Villa modelinde 43 sosyal tesis yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde Türkiye genelinde villa tipi 43 sosyal tesis inşa edilecek. Kurulacak sosyal tesislerde idari bina, hobi alanları, spor alanları ile düzenlenmiş bir bahçe olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde Türkiye genelinde villa tipi 43 sosyal tesis inşa edilecek. 

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje ile 43 sosyal tesis yapılacak.

Kayseri'de Sevgi Evi; İzmir, Adana, Denizli, Elazığ, İstanbul, Trabzon'da 6 Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi; Ankara Sincan, Kocaeli, Konya'da 3 Korumalı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşa edilecek.

Adıyaman, Afyon, Muğla Fethiye'de 6 Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacak.

Adana, Ankara Polatlı, Antalya, Balıkesir, İzmir Basın Sitesi, İzmir Bornova, Kırklareli Kofçaz, Nevşehir Avanos, Tekirdağ Malkara, Yozgat Sorgun, Zonguldak Devrek'te 11 huzur evi yatırımı gerçekleştirilecek.

Uşak, Denizli Babadağ'da yapılacak olan huzur evi ve Diyarbakır'da inşa edilecek olan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezlerinin projeleri tamamlandı. Yapım ihalesi için çalışmalara başlandı. Diğer yatırımlar ise en kısa sürede sonlandırılacak.

Sevgi Evleri, Korumalı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezleri, Engelsiz Yaşam Merkezleri, ortalama 10 çocuğun yaşayabileceği, mutfak, salon gibi sosyal alanların da bulunduğu villa tipi evlerden oluşacak.

Kurulacak sosyal tesislerde idari bina, hobi alanları, spor alanları ile düzenlenmiş bir bahçe olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir