Visa Europe ve Yapı Kredi Türkiye'den temassısz kart

Visa Europe ve Yapı Kredi Türkiye, "Visa" markalı tüm Yapı Kredi kredi kartlarına "Visa payWave temassız özelliği" ekledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Visa Europe ve Yapı Kredi Türkiye'nin, "Visa" markalı tüm Yapı Kredi kredi kartlarına "Visa payWave temassız özelliği" eklediği bildirildi.

Visa Europe'dan yapılan yazılı açıklamada, Visa Europe ve Yapı Kredi Türkiye'nin, "Visa" markalı tüm Yapı Kredi kredi kartlarına, "Visa payWave temassız özelliği" eklediği ve Worldcard, adios, Play Kart ve Crystal Club'ın müşterilerinin 35 liranın altındaki işlemlerini imza ve şifreye gerek kalmadan hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde kullanabilecekleri ifade edildi.

Yapı Kredi'nin, uzun vadede sayıları 7 milyonu bulan "Visa" markalı banka, kredi ve ön ödemeli kartlarına "Visa payWave temassız" özelliğini eklemeyi planladığı ifade edilen açıklamada, söz konusu kart sahiplerinin temassız özellikli kartlarını Yapı Kredi şubelerinden, Yapı Kredi İnternet Bankacılığı'ndan ve "444 0 444" Yapı Kredi Telefon Bankacılığı'ndan talep edebilecekleri duyuruldu.

Visa Europe Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak, Türkiye'nin Avrupa'da temassız kart teknolojisi kullanan en aktif pazarlardan biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tüketiciler için nakit ve bozuk paraya hızlı ve pratik bir alternatif oluşturan temassız kartların ülkemizde de artan bir ilgiyle karşılanıyor olması bizi memnun ediyor. Avrupa'da Barclays'den sonra portföyündeki tüm kartlara temassız özelliğini ekleyen Yapı Kredi'yi bu öncü ve vizyoner bakış açısı nedeniyle tebrik ediyoruz. İşbirliğimiz sayesinde artık daha fazla tüketici temassız kart teknolojisinden faydalanarak hayatın akışını hızlandırabilecek."

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Pazarlama Grupları Başkanı Hakan Kaplan da temassız teknolojisinin kredi kartının önümüzdeki yıllardaki en önemli büyüme alanlarından biri olacağını düşündüklerini belirterek, kredi kartının bugüne kadar girmediği, sepet büyüklüğü düşük olan işlemlerde hacim yaratma anlamında temassız kartların büyük rol oynayacağını bildirdi.

Tüketiciye sağladığı kolaylık ve hız gibi faydalar sayesinde bu özelliğin çabuk benimsenip yaygınlaşacak bir ürün olacağını düşündüklerini belirten Kaplan, açıklamasında "Yapı Kredi olarak 2009 sonuna kadar 250 bin temassız karta ulaşmayı ve yakın dönemde 7 bin adet temassız okuyucu da pazara sürmeyi hedefliyoruz, böylece temassız ödemelerin kısa vadede ciddi bir ivme kazanacağını öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

"Temassız Visa payWave" ile 35 lira altındaki ödemelerin şifre girmeksizin, üzerinde anten simgesi bulunan kartın yine, anten simgesi olan okuyucuya doğru tutulmasıyla yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Visa payWave temassız" kartların, ödeme işlemini yarım saniyenin altına indirerek tüketicilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırdığı bildirildi.