Vodafone: İkitelli santralinin onarımı tamamlandı

Şirket, İkitelli santralinin üzerinden çalışan ve devre dışı kalan bin 400 adet baz istasyonlarının yüzde 95'inin onarımının tamamlandığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, sel bölgesindeki İkitelli santralinin üzerinden çalışan ve devre dışı kalan bin 400 adet baz istasyonlarının yüzde 95'inin onarımının tamamlandığını ve devreye girdiğini bildirdi.

Vodafone Türkiye'den, "İkitelli'deki sel felaketinden etkilenerek kullanılamaz hale gelen veri santrali dolayısıyla yaşanan sıkıntıların çözülmesiyle ilgili güncel bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya devam edilmesi konusunda" yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Vodafone iş sürekliliği programı çerçevesinde kurulan kriz yönetim ekibi liderliğinde tüm çalışanlar ve iş ortaklarıyla el ele yürütülen 7 gün 24 saat kesintisiz devam eden çalışmalar çerçevesinde; kullanılamaz hale gelen İkitelli şebekesinin görevinin, 24 saat içinde diğer santraller tarafından devralındığını ve bu sayede şebekenin tekrar çalışır hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu felaket, toplam abonelerimizin yüzde 20'sinin geçici iletişim sıkıntısı yaşamasına sebep olmuştur. Bu abonelerimizin iletişim kopukluğu, diğer santrallerimiz tarafından devralınmak suretiyle 10 Eylül Perşembe saat 13.00 itibariyle giderilmiştir. Sel bölgesindeki İkitelli santralimiz üzerinden çalışan ve devre dışı kalan bin 400 adet baz istasyonumuzun yüzde 95'inin onarımı tamamlanmış ve devreye girmiştir. Geri kalan baz istasyonları da, onarımları da en kısa sürede tamamlanarak hizmete girecektir. Kriz yönetimi, tüm çalışmalarına 7 gün 24 saat kesintisiz devam etmektedir. Bu boyutta bir hasar sonrası iyileştirme sürecimizin başarıyla devam ettiğini tüm kamuoyu ile paylaşır, bu süreç içerisinde bize anlayış gösteren abonelerimize, bu çalışmalarda bize destek veren iş ortaklarımıza teşekkür ederiz."