Washington Post: ABD'de vergi indirimi 2019'a kalabilir

ABD'de kurumlar vergisinde planlanan yaklaşık 845 milyar dolarlık indirim, ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçilerin tercihi doğrultusunda bir yıl gecikebilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçi liderler, kurumlar vergisinde planlanan büyük indirimin maliyetini ve etkisini göz önüne alarak, indirimin uygulamasını bir yıl geciktirmeyi düşünüyor.

Washington Post gazetesinin haberine göre; Cumhuriyetçi senatörler, 845 milyar dolarlık vergi indirimini 2019'a ertelemeyi, böylece yasaların borç üzerindeki etkisini sınırlamayı planlıyor.

Cumhuriyetçi senatörler, aynı zamanda eyalet vergilerinde ve yerel vergilerde yapılacak indirimin de iptali üzerinde görüşüyor. Senatörlerin üzerinde çalıştığı plan, vergilerin zenginler yerine orta sınıflara daha fazla yarar sağlamasını da amaçlıyor.

Senatonun bu hafta sonuna kadar açıklaması beklenen vergi reform planının, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler tarafından hazırlanan plandan ciddi farklılıklar gösterdiği de belirtildi. 

Konuyla ilgili henüz Senato'da henüz bir karar alınmadığı, ancak Senato Finans Komitesi Başkanı Orrin G. Hatch'in yarın bu konuda bir öneri sunacağı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD tarihinin en büyük vergi indirimini hayata geçirmek istediğini söylemişti. Buna göre ülkede kurumlar vergisinin yüzde 35'ten yüzde 20'ye indirilmesi öngörülüyor. Vergi reformu tasarısının, en büyük vergi indirimlerini zenginlere sağlayacağı öngörüsü ise eleştirilere yol açıyor.

Fitch'ten ABD'ye vergi reformu uyarısıFitch'ten ABD'ye vergi reformu uyarısı